Dear Trebitsch!
- polityicseszkij _vaprósz_, így stílszerűbb :-)
- hogy ki a FIDESZ szerint a polgár, az egy kicsit zavaros, én már hallottam olyan idézetet is O.V.-től (és nem cáfolta meg, tudtommal), hogy a polgár az afféle "magaura ember", az újabbkeletű meghatározást (aki tiszteli a másik embert, és ezt magának is megköveteli) ködösítésnek tartom, valószínű rájöttek, hogy az ún. "bérből és fizetésből élők" ebből bezony kimaradnak, akkor pedig esetleg kevesen szavaznak rájuk.
- én azért (is) tartom kirekesztőnek a polgár fogalmát, mert leggyakrabban azokra az _állampolgárokra_ használják, akik rájuk szavaztak. Én pedig - ezt büszkén vállalom :-)- nem. Azt mondja O.V., hogy a programjukat együtt csinálták a polgárokkal, a polgárok javaslatait beleépítették stb. Hát én ebben nem vettem részt, többektől hallom, hogy ők sem, a telefonba pedig nem engedtek visszabeszélni :-). Tehát-tehát lehetek én polgár FIDESZ-módra? Egy csudát!
- a kirekesztésről már írtam, O.V. ezirányú kísérletének egyik bizonyítéka pl. a kormányprogram vitájának összefoglalója. (Rezső részben igazat adott, részben le is hurrogott miatta.) O.V. azt mondta, hogy aki úgy érzi, hogy a nemzethez akar tartozni, az megszavazza a kormányprogramot.
- a fegyvertartási vita miatt ne legyenek skrupulusaid, a hiba bennem van, hiányoznak belőlem a megértéséhez szükséges gének :-), meg köztünk szólva, nem is vagyok elég nyitott a probléma megértésére. Utoljára "fegyver" középiskolás koromban volt a kezemben, egy 48 mintájú kispuska formájában, amikor valami MHSZ háromtusa versenyen kellett indulni. Egyszer eltaláltam vele 3 lépésről a tűzoltóság 8 emeletes épületét (Rejtő után szabadon), de a csapott célgömbbel való célzás definícióját még most is fújom: "Csapott célgömbbel úgy célzunk, hogy a nézőke szélességi közepébe beállítjuk a célgömb csúcsát úgy, hogy az a vizszintes irányzékkal egy magasságban legyen és erre ráfektetjük a célfekete alsó széle közepét." Mentségemre szóljon, hogy ennél sokkal fontosabb dolgokat seperc alatt elfelejtettem :-)
Topic-társak, elnézést az off-topicért, utoljára fordult elő!