Még néhány dolog, ami az eszembe jut,
aztán "eldugulok" mára:
A parton vannak napernyők, napozóágyak, ingyenes, szivacsot is ingyen adnak (a 4*-ban legalábbis, bocsi, a 3*-ost nem tudom); némi baksist illik adni, de anélkül is adnak matracot, legfeljebb nem viszik után km-hosszan, hanem a kezedbe nyomják, hogy vonszold te...
Itt több partrész is volt, az apály-dagálytól függően látszódtak a kövek, a vízi növényzet, néha ezt hordalékként kihozta a víz. Ezzel számolni kell, átgyalogolsz 2 m hordalékos vizen , ami bokáig ér, és ott a tiszta tenger.
Amúgy markolókkal takarítják a partot, de volt, aki finnyogott ettől, és átköltözött másik szállodába. Nálunk voltak kis kagylók, kis rákok, szivacsok, moszatok, viszont vannak köves részek, erre jó figyelni bizonyos partokon, esetleg gumipapucs az jó, ha van.
A partszakaszok különbözőek, van, ami kikötő mellett van, van, ami vízi sport mellett - a mienk ilyen volt, imádtam nézni, ahogy jöttek-mentek a vitorlások, 1x verseny is volt, 13 befutóval, de kajakoztak, vízibicikliztek, szóval minden volt, nekem amolyan "ingyen cirkusz", szeretem nézni.
A taxikra itt már nem kell alkudni, szerencsére, amúgy is csak rosszabbul jönnétek ki, ez tuti.
A taxikban óra van, 0,280-ról indul, a 6-7 km-re lévő városba 2,5 D-ért visznek el.
Mi szerveztünk szigettúrát, azaz elmondtam, hogy itt és itt szeretnénk megállni, a taxisunk annyira belejött, hogy átment id.vez-be, ahol valami érdekesnek tűnő dolgot látott, kérdezte, hogy meg akarunk-e állni, legalább egy fotóra.
A végén már ő ültetett "be" a fotóhoz, soha ennyi közös kép nem készült kettőnkről.
Ha valamire csak ránézte, hogy jé, de jópofa,
már vette is ki a gépet a kezemből, tessékelt a "helyemre" és fotózott bennünket.
Amikor megálltunk valahol, mondtuk, hogy 5-10 perc, amíg a tájban kigyönyörködjük magunkat, mondta, hogy no problem, leállította a motort, egy petákkal sem számolt többet. Volt egy naplemente, amivel nem tudtam betelni, ott állt velünk, és látszott, hogy imádja, hogy én imádom ezt, és hálás volt, és eszében sem volt sürgetni, vagy átverni, vagy többet számolni.
Már a párom is azt mondta, hogy menjünk már, ez az 1001. naplemente, de én csak álltam, és a taxis is lehurrogta a páromat, hát akkor szívembe zártam,
pedig szegény pont nem volt sem jóképű, sem jóvágású,
de most is nagyon sok szeretettel gondolok rá...
A végén valami 32 D körül eltaxiztunk azért, és nem sok jattot adtunk, szerintem, mert ha minden egyes helyszínen újraindította volna 0,280-ról az órát, sok kicsi úttal jobban járt volna, asszem 35 D-t adtunk, annyira hálás volt a krapek, sosem felejtem el.
Egy hosszú félnapot velünk töltött, ott állt meg, ahol én sikítottam, hogy "de gyönyörű", már húzódott is félre az úton...
Hát, én ezeket imádom.
Nem nagy dolgok, tudom.