Igazad van, már a Braunt is lehet vízzel tisztítani. De hogy Braun vagy Philips? Háát ez nehéz ügy. Előbb 1 hétig kellene mindkettőt tesztelni, aztán lehetne dönteni. Én most nagy dilemma előtt állok. kb. 2 éve használok egy Philipset, amit az ősöm kapott ajándékba, de sosem használta. Szóval 3 késes, kb 10 éve gyártották, Kanadából kapta anno. Tipusa: HP 1131. A kést mát cserélni kellene benne, de nem lehet kapni, szóval kukába megy az egész.
Az a gáz, hogy fénykorában is jó ideig eltartott vele a borotválkozás (4-5 perc), és a végeredmény soha nem olyan tökéletes, mintha Gilette Mach3-at használok. Braunt soha nem próbáltam, de többek tapasztalata szerint azzal se lehet csak úgy sitty-sutty simává varázsolni az arcot.
Ha pengét használok, másnap is még elég tűrhető az arcom, nem szoktam borotválkozni, de gép esetén következő nap már szakadt hajléktalannak nézek ki, szóval nem lehet kihagyni.
Akinek van tapasztalata a mostani Braun és Philips tipusokról 30e FT. körüli áron, megoszthatná a véleményét.