bogyó Creative Commons License 2003.05.08 0 0 287
Azért nem kell _mindenáron_ védeni a görög vendéglősöket... Európában ott volt a legnagyobb az euróváltás miatti infláció, vagyis szinte _mindenki_ felfelé kerekített.

Egyébként meg tessék a görögknél lassan, komótosan kajálni. Ha valaki siet (pedig amúgy nyaral) és csak gyrost eszik, azt úgy is szolgálják ki, aki pedig megkóstolja a házibort, hátradől és mosolyogva beszélget a háziúrral, azzal sokkal kedvesebbek. Fel kell venni az ő tempójukat. Sartiban kajálás szempontjából pedig én nagy ívben elkerülném a "belvárost", a tengerpartot. Az új részen van az eddig említetteken kívül egy un. Snack-bar, azt melegen ajánlom (és a tengerparton is van).

Egyébként meg - aki dohányzik -, annak mondom, hogy Görögországban lehet kapni mezítlábas Camelt és Lucky Strike-ot, valamint érdemes kipróbálni az aranydobozos Karelia-t, az az egyik legfinomabb dohány, amit cigarettában kóstoltam. Satri felé (Thessaloniki felől) van az út mentén egy közepesen nagy ABC (olyan, mint egy Match), ott érdemes Ouzot, Metaxát, ésatöbbi venni, átlagosan 10%-al ócsóbb, mint Sarti, és nagyobb is a választék.

Érdemes továbbá észak-északkelet felé kirándulni autóval, gyönyörű és nyugis helyek vannak.