Sziasztok,
Leírok mindentt, hátha van vkinek ötlete:
Egy 20Gb-os IBM vinyom volt, xp-vel. Most szereztem egy 80Gb-s maxtor-t. Gondoltam, a 80-ast fogom használni rendszernek, a 20-assal pedig lehet szaladgálni haverokhoz.
Letoroltem a 20-ast, hogy elkezdjem felhuzni a maxtorra az XP-t. De elotte, meg win alatt pqmagiccel felparticionaltam a 80-ast:
1Gb win98, 5Gb xp, 1Gb cache, 50 Gb vegyes, és a maradék az applikációknak.
Ezután a regi winyorol athuztam a cuccokat az ujra, és formáztam a kissebbik vinyot.
Ezutan elkezdtem telepiteni az XP-t, de azon a kepernyon, ahol ki kell valasztani, hogy melyik particiora akarom felrakni az XP-t, mindig valami olyasmi hibauzenettel allt meg, hogy nem xp-vel kompatibilis particio.
Amire fel akartam rakni, az ntfs volt, de megprobaltam a fat32-esre ius felrakni.
Nem ment.
Ezutan, elinditottam a 98 telepitest, és fdiskkel, letoroltem az osszes particiot, kiveve a 50Gb vegyest, amin a cuccok vannak.
Letrehoztam egy elsodleges DOS particiot, max merettel, majd aktivaltam.
Scandisk....valami hiba, de kijavitotta.
Ujra xp telepito...meg is talalta, de nem kompatibilis...particio torlese....uj particio..ok, megyunk...
fajlok masolasa......REBOOT.
Ezutan mindig ugyanaz jon be. Ha cdrol bootolok, akkor megint kijon a particio-valaszto kepernyo, és ha ugyanazt a particiot valasztom, akkor mar tartalmaz /windows konyvtarat, torolje. Ha igen, kezdid elolrol.
Ha winchesterrol bootolok, akkor viszont invalid system disk.
Kerdesem a kov: Hogy kell xp-t telepiteni?:)))
Kb 100-szor huztam ujra xp-t, de ilyet meg nem b***tam.:)
Valaki help me, pls!