kelly:
"Egyaltalan nem hulye erveles. Ugyanis, ha te egy megbizast kapsz, akkor az adott orszag, ahova a megbizasod szol, szerzodest kot veled. De itt hol van az Irakiak reszerol a megbizas s az ezzel jaro szerzodes?"
tehat eszrevetted, hogy nincsenek is megbizasok es szerzodesek meg. akkor meg mirol karattyoltok?
" A masik, en nem irtam azt, hogy a demokracia rossz. A rosszak kozul meg ez a jobb."
akkro ugye nem baj az sem, hogy a rosszabb helyett jobb lesz?
" Es azt sem ertem, miert baltaztal le, hogy en nem allitom szemben a szisztemat mas rendszertipusokkal. Minek tettem volna, hiszen ha elolvasod ujra, amit irtam, magad is latod, hogy egyedul a kultura es az erkolcs dolgaban talaltam hibakat, azt viszont sokat."
1) az, hogy talalsz hibakat az amerikai kulturaban nem jelent semmit. minden orszag kulturajaban lehet hibat talalni, foleg kulso szemmel. minden orszagban van szemet kultura es magaskultura.
2) nem csinaltal rendes osszevetest az amerikai es az arab kultura es erkolcs kozott. csak egyoldaluan szidtad az amerikait, nehany kiragadott pelda alapjan.
3) a kultura es erkolcs az ugye egy masik tema. az nem a demokracia kerdese.
> Az utobbbi 10 evben nem keszitettek egy normais >filmet Hollywood-ban.
ember terj mar eszhez, hogy mirol vitazunk! eleg gyenge erveles lenne az, hogy az iraki haboru igazsagtalan, mert szerinted szarok a hollywoodi filmek. nevetseges.
az amerikarol szolo velemenyed tovabbra is ugy gondolom, hogy szubjektiv, onkenyes peldakon alapszik. sztereotip.
olyan sztereotip, mnitha vki azt modnana, hogy a magyarok csak langost tudnak sutni, mashoz nem ertenek. van, aki csak ennyit lat Mo.-bol, de nem eleg nehany pelda alapjan megitelni egy orszagot. meg egy ember velemenye sem eleg. az emberek benyomasai valtozoak, szubjektivek. egy ember sem lat objektiven egy orszagot. orszagokat ne itelj meg globalisan! butasag! sztereotipia, olyan, hiba, mint a rasszizmus.