naszia Creative Commons License 2003.05.05 0 0 130
Sziasztok!

Péntek óta én is a 4300-as tulajdonosok táborába tartozom. Nincs semmi különös megjegyzésem, de a géphez jutás körülményeit azért megosztom veletek. Került nekem 110.000 Ft-ba! Vadonatúj, boltban garanciával nem amolyan teherautóról lepotyogott árú!
Szóval: Interneten keresgéltem, nyugaton jó szokás, hogy sok-sok online bolt árát összehasonlító keresők működnek. Ide bepötyögöd a keresett gépet, és az megmondja, hogy hol mennyi. És akkor már csak meg kell rendelni, és kész, az ember máris spórolt jópár tízezret. Ehhez én annyit tettem hozzá, hogy olyan boltot néztem ki, ahol személyesen is el lehet hozni az árút (Bécsi cím) valamint kértem ÁFA-visszaogényléshez igazolást, ami egy kis papír a számlával, hogy te azt az árút kiviszed az országból (jelen esetben Ausztria). Ekkor visszaigényelheted az ottani ÁFA-t (16 %). Ezt le kell az osztrák vámossal pecsételtetni, és máris kész van minden. Az IBUSZ-nál lehet felvenni a lóvét, ami asszem picivel kevesebb, mint a tényleges ÁFA-rész. (Gondolom azért valamennyit leakasztanak ők is.)
Asszem ez így az egész sztori, spóroltam kb. 80e-t a hazai árakhoz képest, ha jól tudom.
Ja, és az összehasonlító weblapokat meg megtalálja mindenki, ha mondjuk google-ba bepötyögi a keresett gépet. Esetleg hozzábigyesztheti a site:.at tagot, hogy csak osztrák lapok jöjjenek.

Üdv,

Naszi