teebor Creative Commons License 2003.05.03 0 0 3052
Sziasztok! Szinte muszájnak érzem, hogy hozzászóljak Köny fogyasztási adataihoz. Neki ugyebár a 85 pacis cliója van, fedélzeti computerrel, stb. Nekem csak egy átlagos 65lovas dCi talicskám van... A múlt héten tettem meg egy Budapest-Hollandia-Németország-Budapest (a részletes itinert nem írnám le) körutat. Kb. 4000Km. Végig autópálya, 120-130-as tempóval, nem telepakolt géppel, 2 átlagos személlyel, klímával, gyakorlatilag úgy, hogy felváltottam ötösbe, semmi hirtelen gyorsítás, lassítás, visszaváltás, stb. Így tudtam elérni egy szerintem reálisan ideális 4.4-4.7 közötti fogyasztást. A teljes út átlaga 4.5 volt. Szerintem teljesen jó, mert a bejáratás alatt is ennyit tudott hozni. Egyszer tényleg szívesen elautóznék Könnyel egy tank gázolajat, mert miután olyan sokszor és sok helyen kifejtette ezt a fogyasztást (úgy, hogy állítólag kétliteres benzineseket hagy ott, mint eb a szaharát), hogy mostmár tényleg érdekel, hogy a fedélzeti gép nem tud számolni, ő nem tud számolni, vagy bennem ill. az én gépemben hol van elrejtve a kismanó, aki gázolajat iszik reggel kávé helyett...

Viszont ezen a 4000km-s turnuson kurvára élveztem a kocsit! :O) Nagyon jó kis gép ez. (8 hónapos, 25eKm)