Megmondom oszinten en csalodtam a NATO-ban illetoen a hadi erejeben. Miert cak a 4. Heten romboljak le a mikrohullamu lancot? Hogy lehet az, hogy egy repteret tobb napig bombaznak? Es hogy lehet az, hogy egy raketat a szerb legvedelem lelo??
Csak a jozan paraszti eszembol kiindulva elkepzelhetetlennek tartom, hogy pl egy repteret vagy akar egy gyarat, olajfinomitot tobb napig kelljen bombazni. Szerintem vagy nagyon elcsesztek valamit vagy a tobb infojuk miatt mashogy dontenek, amit az en picinyke szintemrol nem ertek meg. Lehet, ha nekem is birtokomban lenne ugyanaz az informacio osszeseg, en is mashogy latnam es mashogy tennem.
De mi lehet az az info, hogy nem kepesek emiatt egy gyarat 5 perc alatt foldig rombolni? Megeri ez nekik? Ugyanis ugyanarra a celra vezetni a repcsiket nap nap utan sokkal koltsegesebb es kockazatosabb, mint egyszeri bevetessel leradirozni.
Az is furcs nekem, hogy a hidakat csak most tortek ossze. Eddig miert nem? Valtozott a strategia es eddig talan szukseguk volt rajuk?
Felmerul bennem az a kerdes is, hogy az eltelt honap alatt mit tettek tonkre a bombazasokkal? Szazaval mennek naponta bevetesre de mit tamadnak, ha a hidakat most bombazzak, a telekommunkacios lanc egy szemet is csak most lovik, es a legvedelem meg mindig mukodik?
A Zastava gyarra szerintem elegnek kellett volna legyen 10 bombazo es kb fel ora.
Es vajon a talalatok, amiket elertek osszhangban vannak-e a rombolasra forditott koltseggel? Pl egy Tomahawk 1 M usd kornyeken van.Ahhoz, hogy ezt megerje elloni, legalabb 3-4 szeres kart kellene tennie, nem?
Szo ki szo, nekem ugy tunik, a NATO nem akarja igazan osszetorni a szerbeket. Legalabbis nem most.
Lehet, hogy ok is a szarazfoldre keszulnek mar az elejetol kezdve? Ezt azert nem hiszem
Bocs, hogy ide is beirtam, de valoban erdekel a velemenyetek errol