"A koszovoi haborura tan felhatalmazta az ENSZ a NATO-t ? Nem. Megis mindenki helyesnek tartotta."
Korántsem mindenki.
"Franciaorszag gazdasagi erdekek miatt ellenezte, mivel a Total-Fina-Elf francia tarsasag tobb millio dollaros szerzodeseket kotott Szaddam rezsimevel a olajkitermelohelyek koncessziojarol.
Most ugy tunik ezek a szerzodesek ervenyuket vesztettek.
Ugyanezert ellenezte Oroszorszag is."
Hát persze. Egyéb politikai okok mellett ezek a gazdasági okok is sokat nyomtak a latban. Ezzel nagyjából minden viszonylag tájékozott ember tisztában van. És?
"Miert nem tiltakozik senki az ellen, hogy Tahitin (francia gyarmat) a franciak fegyverrel oszlatjak fel a fuggetlensegparti tuntetoket. Elefantcsontpartra francia hadsereget kuldtek a diktator hatalmon tartasa erdekeben."
Tiltakozz. Bár én nem vagyok meggyőződve, hogy a tahiti függetlenségi mozgalom tényleg olyan széles támogatottsággal rendelkezne, illetve, hogy a tahiti-i tüntetők szétkergetése összehasonlitható lenne egy szuverén ország meghóditásával. Azután meg ha jobban körülnézel, találsz még néhány száz dolgot szerte a világban, ami miatt lehetne tiltakozni.
"Szaddam menedeket nyujtott palesztin terroristaknak. Abu Abas terrorista Bagdadban rejtozott el evekkel azutan, hogy az Achile Lauro nevu turistahajon egy artatlan, tehetetlen embert vegeztetett ki."
Jó. És? Ezentúl megtámadunk minden országot, melyben olyan emberek élnek, akiket az amerikai kormány terroristának minősit?
"Szaddam 10000 USD-t ajanlott fel minden palesztin kamikaze csaladjanak, batoritva ezzel a terrorizmust."
Én azt hiszem az összeg inkább 20 ezer volt. És ezek közül az öngyilkos merénylők közül hányan robbantották fel magukat Amerikában?
"Ezzel halalja meg Franciaorszag es Nemetorszag, hogy az USA meg Anglia a masodik vilaghaboruban tobb szazezer katonajanak aldozataval szabaditotta fel"
Ez aranyos. Te komolyan elvárod, hogy a németek megköszönjék, hogy "fel lettek szabaditva"? :)
"Az erosebb, szebb, gazdagabb mindig is irigylest valtott ki."
Ez egy bárgyú dolog. Van ennek valami köze a háború ellenzéséhez? A nyugat-európaiak irigyek? Mire? És az a néhány millió amerikai, akinek van annyi esze, hogy képes legyen önálló gondolkodásra és ellenzi a háborút, az is irigy?
"Pokolba a gyilkos terroristakkal es az oket tamogatokkal!"
Ámen.
"God bless America!"
Ja. És
LIBERATE WASHINGTON, DC!