Még egy lehetőség, hogy szar a kábeljel.
A magyar szabvány szerint min 60, 20 csatorna felett max 77 dBmikroVolt között kell lenni a jelszintnek. A legnagyobb, és legkisebb jel közt 12, de szomszédos csatornák között max 3 dB lehet a különbség. Ha nagyon gyengék a jelszintjeid, akkor biza a video erős jele bezavarhat a képbe.
Egyszer már megszopattam az UPC-t, mert fogtam egy spektrumanalizátort, meg a Magyar Szabványt, és másodszorra úgy hivattam ki a szakértőket. Jól elkerekedett a szájuk, mivel minden szinten bele lehetett kötni a szolgáltatásba. Nyomtattam egy jegyzőkönyvet, majd mondtam, hogy ez nem szolgáltatás, majd akkor fizetem tovább az előfizetést, ha megcsinálták szabvány szerintire.
Csak az a baj, hogy nincs mindenkinek villamosmérnöki diplomája, ezért ott basznak át, ahol tudnak. A 100 db-os papírzsepibe is csak 95 van, meg a hasonlók.
A videó egyébként erősít a kábel jelén, az is lehet gond, hogy túlvezérli a TV-t. Régebbi típusokon, pl épp nekem egy NEC videóban volt lehetőség a videó kimenő RF szintjét állítani. szerintem ez manapság nem divat.