Csak nem hagyott nyugodni a "mi" szócska. Szép kis Ti vagytok! Névtelenűl, többek nevében, olyan D-209-en megállapítani, hogy gyanusított voltam.
Most már a likvidálandók közé soroltattam? Mikor lesz az itélet végrehajtás? Engem sem lesz nehéz lepuffantani, mert az én tartózkodásom is világos az itteni sorokból...a nevem is echt.
Mint anno 1918.okt.31-én gróf Tisza István? Aki, mily véletlen, 5 évvel előbb, 1913.január 2-án majd 1 órás párbajt vívott gróf Károlyi Mihállyal? Amiben K.M. 17 sebet kapott, majd nem volt hajlandó békülni... Aztán ...na de ez már nem ide tartozik.
Gyávaság ilyen homályban, homályból, névtelenűl megbélyegezni, itélni. Dehát ismerem a történelmet. Sajnos túl jól. Engem már nem lep meg semmi! A valóság, az igazság meg nem számít. Az én félelmem alaptalan,mert nem születtem, tiszta véletlenűl, kiválasztottnak...nekem nem lehet félelmem, mert Ti, a homály így döntöttetek.
Csakhogy én az vagyok, aki kimondja a valót, amit a többség csak az "ilyen G.L.-nak" mond el, mert tudja, ismeri, mi a morális terror, az exisztenciális kényszer... Hátha a nálam sokkal fölkészültem Lovas írásainak a lényegét nem értítek, akkor mit akarok én? Reménytelen. A történelem csak ismétli önmagát. A szerpelők csak látszólag mások. Vannak a vesztesek és vannak a győztesek. semmi több. A természet törvényeinek részei vagyunk. Éltünkben és holtunkban.