advocatusdiaboli
2003.05.01
|
|
0 0
39
|
Well, hál' istennek nem vagyok "igazi" jogász, így bátran csepülhetem őket.. :))) Másfelől nem hiszem, hogy nekem kellene megkísérelnem a jónép igazságszolgáltatásba vetett hitét megrendítenem, megrendült az már rég nélkülem is! Én mint szakértő szaladgálok elég sokat bíróságokra - esetenként bizony komoly, és még csak nem is polgári peres ügyekben - és amit leírtam, az a saját tapasztalatom. Az egész úgy nem működik ahogy van, kezdve a rendőröktől befejezve a büntetésvégrehajtásnál. És nem működésének korántsem szervezeti vagy jogszabályi, de még csak nem is pénzügyi okai vannak, sokkal inkább az azt (nem)működtető emberek a felelősek ezért! Ami pedig a "felsőbbrendű" jogszabályt illeti: félreértett, a jogrendnek (elvileg) valóban koherensnek kell lennie. De vannak alkotmányos alapelvek, valamint minden jogszabálynak van célja - van "szelleme" - és ezek az elvek egyes esetekben akár teljesen szembe is kerülhetnek egy adott jogszabály ostobán és görcsösen betű szerint történő értelmezésével! Márpedig a meglehetősen gyenge szakmai színvonalú elsőfokú bíróságokra nagyon jellemző ez a környezetéből kiragadó, összefüggéseket átlátni nem képes erőltetett betű szerinti értelmezés, és a töméntelen ebből fakadó hibás ítélet. Értelmesebb és önálóbb emberek kellenének ide, ez a gond! És ha egy társasházi vitába az egyik fél notóriusan el sem megy, akkor nem igaz, hogy nincs mit tenni ellene, és az állapot örökké így marad! Csak a tisztelt bírónak a tárgyalásra felkészülvén nem egyedül a társasházi törvényt kellene elolvasnia, hogy ne menjek messzire, ha az állandó és tudatos távolmaradásával a többieknek bizonyítható módon kárt okoz, akkor adott esetben még bűncselekményt is elkövet! Amely ügyben amúgy igenis kártérítési vagy büntetőper indítható ellene, amelyben ha nem hajlandó megjelenni és előállítása sem foganatosítható, akkor a távollétében is lefolytatható ellene! Már elnézést, de az igazságszolgáltatás elől nem lehet véglegesen kitérni úgy, hogy egyszerűen nem megyek el a tárgyalásokra (bár időt lehet így is nyerni, sajnos)! |
Előzmény: Kovács Béla Sándor (37)
|
|