Szó nincs teherről! arról van szó sok a tartozásom (komplexus, archetipus és a Te fontossági sorrendi kérdésed...) mindenkit becsülök aki itt felszólal, azonban éjszaka már fáradt voltam és csak rövid válaszokra futotta. Ugyanakkor nem látom értelmét, hogy egyszerre sokat írjak...kérlek légy türelmes, fejemben vannak tartozásaim és hidd el válaszolok is...nem esik nehezemre, akkor azt tenném amit alánlottál, most lazázom hoc-hoc-cal: most vegyük a jungi elemeket én sorrenbe rakom és elhelyezem, képzelj el egy emberi konturt:
Legkivül magába foglal mindent a persona, ez álcáz és eltakar. Így mutatod magadról a világnak azt a képet magadról amit Te akarsz, de a külső szemlélő fog dönteni,mennyire átlátszó a Te persónád. Alatta a személyes tudattalan rétege, melyben összegyüjtöd a Tége ért hatások következményeit és azok munkálnak benned, akár akarod akár nem, mert megkaptad akár akartad, akár nem. A személyes tudattalan gyüjti három éves korodtól a világról, családról, nevelésről a megtapasztalásait, hatéves kortol már képes szintetizálni, alatta húzódik a kollektív tudattalan már közel az értékes belső tertalomhoz, ez a réteg kap elsőszámú feladatot a tömegpszihózis elfogadásában, és veszi a parancsokat magatartás formád kialakítására.
Fejed az értelem az ego az Én tudat. Motivál még érzés, érzelem, intuició. Ahogy lejjeb haladsz tüdöd egyik fele legyen az anima másik fele az animus jelképe, alatta a rekeszizom mint az árnyék
rajta a yin és a yang képe, valamint ő a luciferi üzenettovábitója az alatta rejlő ösvalónak, nély-énnek,ősistennek, a selbst. körötte rejtve vagy lázadozva, munkálkodnak a mélyen ható komplexusok....a mélymag elküldi jeleit az egonak archetipusok formájában, és az árnyék megforgatja azok értelmét, vagy hagyja áramlani szabadon, lesz a kiegészitő vagy ellentmondó álom.
Fentieket próbáld elfogadni a jungiánus szellem elfogadása érdekében, ha nem értessz az elnagyolt képpel egyet, sohanem Jung követője leszel, hanem más nem kevésbé értékes hité. Itt a lényeg és ezért mondtam ezek olyan alaptételek, melyeket ha vitatsz elveted Jungot. Akkor máshol kell keresni az életeddre vonatkozó útmutatást. Ez nem baj...csak értelmetlenül nem jó beszélgetni...
bucsom