Bomlat
en sem ertek egyet a mezogazdasag allami tamogatasaval, de nem hinnem, hogy ennek sok koze van a demokraciahoz.
a demokracia alapvetoen persze a kapitalista polgarsag erdeke volt, de szerintem ma mar mindegyik orszag van olyan gazdasagi szinten, hogy lehessen ott demokracia, illetve a gazdasag javitasa nem ad erre tobb eselyt, ha ams dolgok hianyoznak.
a demokraciahoz ma alapvetoen az kell, hogy az orszag emberei igenyeljek, meg legyen az ontudatuk, tudjanak tenni erte.
de persze masreszt van olyan, hogy egy diktatura olyan mely, hogy mar nem lehet belulrol megbuktatni, ilyenkor szerintem kell a kulso segitseg.
"aaa minimális "jóléthez" pedig hogy az adott államnak legyen saját mezőgatdasága"
ahhoz, hogy az orszagban ne legyen ehinseg csupan az kell, hogy meg tudja termelni maganak az elelmiszert. tehat nem az, hogy tudjon exportra termelni. tehat tok fuggetlen az USA dolgaitol.
az ennel nagyobb jolet az persze kivanatos volna, de exportra sokmindent lehet termelni. es mondom, attol, hogy lesz afrikaban par buza, textilia, stb baro, meg egyaltalan nem lesz a demorkacia helyzete jobb szerintem, ha minden mas valtozik.
az orszagnak muvelodni kell, okosodni, liberalisan, individualista modon gondolkodni. ezen kivul meg kell, hogy legyenek a demokracia megteremtesenek eselye, azaz meg kell szabadulni a diktatortol. ebben az USA sokat segithet.