Tequila Sunrise
2003.05.01
|
|
0 0
4704
|
Kobzoska! A mákos kukorica torta nagyon beindította az agyamat! :-)
Megtoldanám az alábbi elfoglaltsággal a listádat:
mivel vallom, hogy az a kalória nem hízlal, amit nem eszel meg, így a kalóriaszegény ételek híve vagyok. Arról nem is beszélve, hogy a lelkiismeretemet is szeretem nyugodtan tartani és még főzni is szeretek. Halálos kombináció, ha fogyni akar valaki.
Szóval, ahogy kiszámoltam, hogy mennyi kalória fogy normál menetben egy nap, az elvonási tünetek csökkentése érdekében szépen lassan elkezdtem csökkenteni a kalóriákat. Ehhez a listázásos mérés után kell egy kalória-táblázat, egy jól mérő háztartási mérleg és rengeteg türelem. Mire 700-800 kalóriás diétához értem, addigra kialakult egy csomó új "recept", hogy melyik nap miből mennyit. Jókat lehet tanulni pl. egy vegetariánus szakácskönyvből, amit testre lehet szabni ( a kalóriaszámolás remek időtöltés vészes ehetnék ellen! ), de persze nem baconszalonnával..
Még két gyakorlati dolog, amit orvosok mondtak és tényleg így lehet:
1. a kilók nem 1 hét alatt rakódtak ránk, így leadni is csak dekánként lehet, tehát a kúrát hosszú távra kell tervezni.
2. a lányok nagy részére a periódus második felében, de legalábbis a menses előtti néhány napban az iszonyatos éhség normálisan jellemző. Ezekben a napokban sajnos sokkal nehezebb fogyókúrázni, elkezdeni pedig a lehetetlennel egyenlő. Kezdjétek a menses 3. napjától, sokkal könnyebben fog menni. Közben pedig ezt az időszakot (megfigyelés szerint) kalkuláld bele. |
Előzmény: Kobzoska (4702)
|
|