Tevepárduc, köszönöm. Nem is gondolnád, milyen jólestek dicsérő szavaid!
Kiadoviki, ezekkel a részletekkel igazán nem akartam untatni senkit, de ha téged érdekelnek, akkor szívesen válaszolok:
”Mi a fenét evett??????”
Reggelire skorpát hozzáadott cukrot nem tartalmazó lekvárral, gabonapelyhet zsírszegény joghurttal, néha gyümölcsöt. Ebédelni a menzára járok, ott kiválasztom a legegészségesebbnek tűnő fogást, abból eszek egy fél adagot. Uzsonnára gyümölcs vagy müzliszelet. Vacsorára zöldek, magvak, joghurt, körözött zsrszegény túróból, szójafasírt mikróban sütve savanyúkáposztával, főtt tojás, tofu, stb. Közben sok ásványvíz, tea, koffeinmentes kávé édesítőszerrel. Utóbbi inkább pótcselekvés, mint éberségfenntartás gyanánt.
”heti hányszor hány órát edzett?”
Minimum háromszor egyet, ez volt „kötelező”. Szerencsére ráérősebb időszak volt, így volt olyan hét, hogy a hatszor egy óra is megvolt. Emellett ahova csak lehett, gyalog megyek.
”súlyzózott, vagy mást csinált???”
Mást csinált. Pörgős aerobikórákra jártam, ahol a pulzusszámom a megfelelő (=zsrégető) tartományba került.
”mennyi ideig tartott a fogyókúra”
A lelki rákészülést december közepén kezdtem. Akkor láttam neki táplálkozási naplót vezetni. Robzonnak az a gondolata motivált, miszerint ha egy hétig pontosan le bírom írni, hogy miket burkolok be, akkor 70 % valószínűséggel le tudom adni a feleslegemet. Január 6-ig csak írtam, írtam, voltak benne hosszú napi listák is, de írtam. 6-án pedig nekiláttam. Az aznapi súlyomhoz jelenleg (közel 4 hónap elteltével) 15-16 kilóval vagyok kevesebb (a többi négy még tavaly ment le, de az csak véletlenül). És nem mondanám, hogy most aztán mindennek vége! A heti háromszori tornát és a jól bevált táplálkozási szokásaimat megtartom, épp csak valamennyivel ehetek többet.
Sokáig csak irigykedve olvasott Mirminc kollégám, nekem a pizza a „csabaim katonában”. :-))
H_G-nek, Kanbékának, és minden érdeklődőnek néhány recept:
Kezdjük a desszerttel: mákos kukoricatorta
A „tésztarésze” tejből és kukoricadarából készül, a tölteléke mákból, reszelt almából, tejből, citromhéjból és vaníliaörleményből. Ha egy kivizezett edénybe lerétegezzük, akkor kis idő elteltével szépen ki lehet borítani és tortaformát vesz fel.
A jelenlegi kedvencem: zöldséges tésztasaláta
Egy szolid adag főtt tésztára (ajánlom a rozsos-korpást, a tönkölybúzást, a durumot) darabolunk paradicsomot, uborkát, hagymát, akármi zöldet, majd az egészet hintsük meg kevés reszelt parmezánnal. A parmezán erőteljes íze miatt 1 deka is jól ízesíti és nagyon dekorálja. Kapható 4 dekás, reszelt változatban, így könnyű tartani a mértéket. Persze ez el is hagyható, vagy helyettesíthető más, zsírszegény sajttal. Szegényes lakomának tűnik? Ne gondoljátok, nagyon finom és a zöldségek remekül laktatnak.
Egy másik variáció tésztasalátára
A főtt tésztára feldarabolt tojást teszünk, majd öntünk rá kedvenc fűszereinkkel ízesített joghurtot. A „kedvenc fűszereink” nálam a Delikát. Univerzális.
Mirelit zöldségek frappáns felhasználása
A kiolvasztott zöldségre (mondjuk kelbimbó, brokkoli, zöldbab, karfiol, ilyen-olyan keverékek) ráöntjük a fentebb említett joghurtos öntetet, és mikróban 2-3 perc alatt összesütjük. Engedékenyebb pillantaimban zsírszegény sajtot (lapkát vagy háromszöget) is tettem rá.
Gabonák, magos és zöldek
Végül is ez ugyanaz, mint fent. Csak alulra még kerülnek pluszban főtt magvak, mondjuk hajdina (próbáljátok ki, nagyon finom), barnarizs vagy köles, arra a zöldségek, és ennek a tetejére is a jól ismert joghurtos öntet. Számtalan variáció, attól függően, hogy mi kerül alulra, mi középre, és milyen ízű az öntet.
És persze kellett egy jó fogyókúrafelvigyázó, meg egy remek topik! :-))
Most már nagyon résen kell lennem, mert nagyon gáz lenne, ha egyszer azzal kellene ide visszakullognom, hogy visszaszedtem a sok hülye kilómat, és legyetek szívesek valami jó légzéstechnikát vagy csodagyógyszert ajánlani, mert a mozgás az fárasztó, enni meg jó. :-))