toyotakacsa01 Creative Commons License 2003.04.30 0 0 7283
Üdv.
Van egy LG 8x4x32 cd író, másfél éves, kb. 200-300 cd-t írt meg. Mostanában ha cd írás után a cdspeed program cd quality check-jével leellenőrzöm a megírt lemezt, akkor nincs olyan hogy ne találna hibát, 10.perctől kezdődően folyamatosan hibát jelez. A lemez persze ettől még olvasható, kisebb sebességgel olvasva még hiba sem jelentkezik, de gondolom hogy csak rosszabb így a cd-k minősége, és várható élettartama is kisebb (gondolom).Arról nem is beszélve hogy az olvasási sebesség is kisebb, 24 szeres felé nem megy az 50-szeres olvasóval.
A cd-k Philipsek voltak,48 szorosan írhatóak, nem egy helyről valók, a mástól kapott cd-ket is hasopnlóan rosszul süti az író.TDK reflex cd-vel próbálkozva az eredmény tökéletes lett, de nem hiszem hogy a philips cd-ket kellene okolni, mivel más nagy sebességgel megírja a Philipseket, és hibátlan lesz az eredmény.(leellenőriztem)
Szóval a kérdés: jól gondolom e hogy kezd kiöregedni az íróm?
Érdemes e fejtisztítással próbálkozni (ha igen akkor mivel, ugyanis a fejtisztító cd nem oldotta meg a problémát - olvastam a fórumban a rálehelés+fültisztító pálcika modszerről). Vagy csak vegyek egyszerűen egy másik írót? (win98 és win Xp-ben is teszteltem, ugyanazzal az eredménnyel, tehát nem szoftverhiba miatt ír gyengén).
Remélem valaki elolvassa, és válaszol is. THX