szilva Creative Commons License 2003.04.29 0 0 7277
Én voltam olyan elvetemült 1-2 koncertlemeznél (sehonnan sem tudtam megszerezni CDA-n), hogy netről származó MP3-ból CDA-t gyártottam. Nem fehér embernek való, ha a folyamatos anyagot akarja az ember visszaállítani. Lemezenként kb. 3-4 óra szenvedés, és még így is hallok "törést" egy-két átmenetnél (bár lehet, hogy más nem veszi észre, mert én tudom, hol kell halani).

Csináltam az ellenkezőjét is, azaz volt olyan album, amit egy soktíz megás MP3-ban tudtam csak megszerezni, és a számhatárokat nekem kellett kijelölni. Az egy fokkal könnyebb dolog, főleg, mióta pl. a Neroban simán ki lehet jelölni track indexeket egy audio fileban. Mondjuk én azért ott sem azt csinálnám, hogy berángatom a Neroba az MP3-at és azt szabdalom, előtte kirobbantanám PCM WAV-ba például mpg123-mal (nálam az jött be, szerintem elég jó minőségben dekódol).

Érdemes néhány kódoló és dekódoló progival valami mintaanyagot ki/be csomagoltatni és meghallgatni az eredményeket, persze elég sok idő elmegy vele, de szerintem megéri. Ja és az eredményt sokkal jobb meghallgatni rendes asztali CD-játszóban, mint bármilyen hangkártyával és fejhallgatóval/erősítővel. Persze ezek az én tapasztalataim, lehet, hogy másnak más módszer jön be.

Előzmény: Zolcsi Baba (7274)