Kobzoska Creative Commons License 2003.04.29 0 0 4692
Sok újdonságot nem tudok nektek mesélni, az eredményt a rendszeres mozgás, az észszerű, mértéktartó, egészséges táplálkozás és az idő hozta meg.

Utólag persze nagy a szám, de elkezdeni baromi nehéz volt, kb. az ötezredik próbálkozás hozta meg a közel 20 kg mínuszt. Most inkább olyasmikről írnék, amiket most tapasztaltam ki, szemben a korábbi balfékségekkel.

Először is megköszönöm Robzon segítségét, mert az ötezredik nekikezdés előtti időszakban sokat olvastam a hozzászólásait, és igyekeztem hasznosítani a tanácsait. Nem bántam meg. :-))

Még a legelején írtam egy listát, hogy miért kell lefogynom, és hogy miért éppen most, és nem majd. Ezen a listán szerepeltek egészségügyi, esztétikai okok, meg olyanok is, hogy csak azért is megmutatom neki, meg neki, meg neki is, konkrétan nevesítve a személyeket. Nehéz időszakokban felidéztem ennek a listának a pontjait.

Soha nem ettem olyasmit, ami nem ízlett. Nem rágcsáltam mártírarccal fűrészporízű kenyérpótlékokat és ízetlen, fonnyadt sárgarépát. Rengeteg egészséges és energiaszegény finomság van, csak meg kell őket keresni, és rájönni, hogy hogyan lehet őket ízletesre elkészíteni.

Amikor beburkoltam valamit, amit nem kellett volna, akkor azt nem úgy éltem meg, hogy na, ezt a napot már úgyis elcsesztem, eszek még ezt-azt, aztán majd holnaptól…, inkább úgy gondoltam rá, hogy ez már lecsúszott, kedves egészségemre, és akkor most vissza a rendes kerékvágásba.

Ne szégyelljetek a mozgással nyilvános helyen, aerobikórán, konditeremben próbálkozni! Ripsz-ropsz megügyesedtek, és akkor csak látványosabb lesz a változás. Mindenféle aerobikórákra jártam, és eleinte roppant bénán mozogtam. Szerencsére az edzők nagyon rendesek voltak, a bonyolultabb lépéseknél mondták, hogy milyen egyszerűbbekkel lehet helyettesíteni. Step-dance cica most se vagyok persze.

Végül néhány pillanat, aminek az átélése során azt gondoltam, hogy ezért már megérte:
Amikor a városban sétálva nem csak a cukrászdás- és a fornettislányok köszönnek rám, hanem a zöldséges és a konditermes recepciós is.
Amikor a ruhásboltban odaszól az eladó, hogy nyugodtan próbáljam fel azt a gyanúsan kicsi szoknyát, jó lesz az oda. És amikor kiderül, hogy jól beszélt…
Amikor összeszedtem a medveméretű gönceimet és szépen becsomagolva messzire szállítottam őket.
Na, ezek nagyon jók… :-))

Előzmény: H_G (4681)