EbiHall Creative Commons License 2003.04.27 0 0 268
Sziasztok,
klassz, hogy rátaláltam erre a topicra!
Én életre-halálra búvár vagyok és már voltam Sharm-ban kétszer, meg Dahabban is egyszer meg párszor Hurghadában is, ha érdekel valakit valami, szívesen segítek.

Legutóbb most márciusban voltunk Sharm-ban, a Karthago-val. A hotelunk 4* volt: Gazala Gardens. Ennek a Gazala-nak van egy Gazala Beach része is, az van a tengerparton, ez a Gardens a főút túloldalán van, tehát nincs saját tengerpartja, de át lehet menni nyugodtan, a törülközőjegy oda is érvényes. Én spec. nem voltam, mert mi ugyi minden nap kihajóztunk, de gondolom, a part olyan, mint máshol.
A szállodánkat nagyon melegen ajánlom!!!
A kaja isteni volt, bőséges, az étkező elég nagy, de nem volt soha tolongás, soha nem fogytak ki semmiből.
Az egyetlen negatívum, hogy valszeg valami olasz tulajdnos is lehet a pakliban, mert főleg olaszok laktak itt, ami nem nagy baj, csak épp voltak animatőrök is (ezek a fiatalok arra valók, hogy a vendégnek soha ne legyen nyugta: programok, tánci-tánci...). Na, itt spec. minden du. 4-kor a szinpadról üvöltve megtornáztatták a népet, kétnaponta este 10-ig meg dizsi volt. De ezt mondjuk csak azok élvezhették, akiknek a medencére nézett a szobájuk. Erről mondjuk le tudtam volna mondani, de végülis nem volt vészes. A szoba nem volt hatalmas, láttam már nagyobbat is, de volt hűtő, fridzsider, telefon, tiszta volt, folékony szabban, tusfürdő, testápoló, komolyan!

Ha homokos partot szeretnétek, menjetek ki a "Sharks Bay"-re. Ide is járnak búvárok merülni, de itt tényleg szépen be lehet gyalogolni a vízbe, homokon, itt-ott vannak kissebb sziklák a víz alatt, de hát ki lehet kerülni őket.

Amit Ercsibe írt a víz felhajtóerejéről, az igaz. A Vörös tengerről azt kell tudni, hogy pár ezrelékkel magasabb a sótartalma, mint az Adriának pl., ezért itt nagyobb a felhajtóerő. A búvárok is érzik ezt, mivel ez min. plusz egy kiló ólmot jelent :-)))
Elsüllyedni szinte tényleg lehetetlen. Viszont piszokul ajánlanám mindenkinek, hogy vegyen egy ún. "shorty"-t, vagyis egy rövidszárú, vékony (2-3 mm) búvárruhát. Ezzel tényleg soha nem süllyed el, nem ég le, nem karcolja fel pl. hastájékon magát az óvatlan sznoris stb. Az egyszerűbb darabok 15 ezer körül kezdődnek, az élettartamuk hosszú években mérhető, és nagyon rugalmasak, vagyis jól követik pl. a testsúlyváltozást. Az én búvárruhám +10 kilót is kibírt (de már leadtam! :-)) )

Ja, majd holnap bekopizom az élménybeszámolóm végét, ugyanis az igazi poén a hazajutásunk volt: az iraki háború kezdetének hetében jöttünk haza, nagy kaland volt! :-))

Hall-i, Ebi