ned kelly
A koves peldad persze, hogy igaz lesz, a feltegla ugyanugy agyonuti a katonat, mint az egesz es ha 300 felteglat (DU, vagy sima tuzeptelepi) hajigalsz a fejukre, tobben meg fognak halni, mintha csak 1 egesz teglat (uranerc, vagy tuzeptelepi). Ez egyszeru geometriai valoszinusegi problema. (Megjegyzem, termeszetesen ha az uranerc tegla helyett viszont igazi atomfegyvert dobnal rajuk, akkor SOKKAL nagyobbak lennenek a vesztesegeik, mint a felteglaktol.)
Csak semmi koze az egeszhez annak, hogy a DU radioaktiv.
Egyebkent, csak hogy vilagos legyen, en nem azt mondom, hogy a DU nem veszelyes, csak azt, hogy valoszinuleg nem sokkal veszelyesebb, mint a tobbi nehezfem, illetve azt, hogy a DU lovedekek nem atomfegyverek.
"tamadolag olyan szavakat akarnak a szankba adni, hogy a "gonosz" Amerika. En egy szoval sem mondtam soha, s nem is fogom. Nem ertem, miert probalnak igy az erveles helyett ugy beallitani minket, hogy a biralatunk nem egyeb, mint rosszindulat a "gonosz" ellen."
En nem problatam. Nezd vissza, ez most azzal kezdodott, hogy a DU az nem atomfegyver. Egyebkent meg en minden politikus utalok (de legalabbis nem kedvelek), legyen az magyar, vagy amerikai, legyen az republikanus, vagy demokrata. Egyeszuen nem hiszek a professzionalis politikusoknak (-ban). Rakereshetsz a hozzaszolasaimra, mar szidtam a mostani USA kulpolitikajat, Ashcroft-ot, mindenkit.