Ogre, azert a maghasadasrol en is tudok ennyit. A masik: rengeteg link van a temahoz kapcsolodva, pro es kontra. Megneztem mind a ket oldalt. A NATO allaspontja az, hogy a termeszetben elofordulo uranium sugarzobb, mint a depleted uranium. Elhiszem. De az is teny, hogy megis megbetegedeseket okozott a depleted uraniummal keszitett lovedek. Ismetlem, nem ertek ehhez annyira, hogy az elottem szolokkal vitatkozzak. Azt viszont meg merem kockaztatni, mert logikus, hogy a termeszteben elofordulo uranium kozel sincs annyira koncentraltan jelen, mint egy pl. a panceltoro lovegben levo uranium. A DU-val toltott, s azok miatt megbetegedettek miatt tortent az, hogy ez a tema rengeteg vitat valtott ki egeszsegugyi expertek, katonai szakertok es az uraniummal es egyeb kapcsolodo anyagokkal foglalkozo szakemberek kozott. Hogy vilagosan probaljam kifejezni magam s egyszeruen:
Fogj egy kovet, uraniumot tartalmaz, de a nagysaga akkora, mint egy tegla. S most vedd elo a depleted uraniummal toltott felteglakat, amely kevesebb urant tartalmaznak, mint az elobb emlitett ko, de viszont sokkal tobb van neked a DU-val megtoltottbol. Kb. 300 darab. Szallj fel egy ketfedelu Fokkerrel, s dobd ra a loveszarkokban meglapulo Hottenotta alakulatokra. Dobd ki a termeszetes utaniumot tartalmazo teglat, s lehet, hogy sikerul egy Hottentotta harcost megolni, lehet, hogy nem. S mosd szord ki az osszes, depleted uraniummal megtoltott feltegladat. Nagy a valoszinusege,- hogy annak ellenere, gyengebben radioaktiv, s konnyebb is mint az egesz tegla uranium -, hogy nagyobbak lesznek a Hottentotta Hadsereg vesztesegei. Lehet, hogy egy karddal megsebeznek, de egy millio tuvel biztos, hogy megolnek. En ugy gondolom tehat, hogy talan nem is a panceltoro fegyverek gyenge radioaktivitasa, sugarzasa miatt, hanem ezeknek a koncentraltan alkalmazott bevetese miatt tortentek megbetegedesek. Lehet, hogy hulyeseget mondok, nem tudom. Csak megkockaztattam azt, ami logikusnak latszik reszemrol.
Igen, a neutronbomba, ami sugarzassal pusztit, s celbavett infrastrukturat megkimelve "csak" az elo organizmusokat pusztitja el, embert, ellatot egyarant. Meg egyszer, akik tamadolag olyan szavakat akarnak a szankba adni, hogy a "gonosz" Amerika. En egy szoval sem mondtam soha, s nem is fogom. Nem ertem, miert probalnak igy az erveles helyett ugy beallitani minket, hogy a biralatunk nem egyeb, mint rosszindulat a "gonosz" ellen. Teljesen kulonvalasztom az amerikai nepet es a politikusaikat. Ahogy soha nem haragudtam az orosz nepre, de annak despota es nepelnyomo kommunista rendszeret fenntarto politikusaira igen.