sssey Creative Commons License 2003.04.25 0 0 1426
Üdv Mindenkinek!

Szombaton hírtelen felindulásból elmentem Ajkára a Vargham által beírt különvonat megtekintésére. A vonatot egy helyi természetbarát szövetség rendelte két megemlékezéshez és egy túraversenyhez. Nem is keltettem nagy feltűnést, ugyanis én voltam egyedül, aki nem ajkai volt. A szervezőknek nagyon tetszett, hogy Ceglédről ezért elutaztam Ajkára, majd hitelesített igazolólapot is adtak, hogy részt vettem a különvonatozáson, később útközben kisebb "idegenvezetés"-ben is részesítettek. A vonat összeállítása M44-045+2 bhv volt. A vonal kb 7-8 km hosszú és végig SZVSZ 48-as sínek és beton aljak. A vonat max sebessége 20 km/h volt, de voltak intenzív fékezések. Engem meglepett, hogy csak elvétve van itt egy-egy vonat, mégsem lepte el a gaz a vágányokat, relative tisztán van tartva. Odaútban volt egy nyíltvonali megállás a koszorúzások miatt. Összességében kb 50 perc volt az út a tartózkodással együtt Felső-Csingerig. A szervezők sajnálkozására nem csatlakoztam a túrázókhoz, hanem visszatértem az állomásra. A vonaton kb 50-60 fő utazott, de állítólag tavaly közel 300-an voltak.
Nekem élmény volt, fényképek a közeljövőben.

sssey