Szia!
Vita generálása nélkül...
Pont eme hónap 12.-én volt nálunk (klub) vendégségben a minisztérium munkatársa.
Pont a CITES új (megváltozott) rendszerét magyarázta...
Pont felmerült a védett gerinctelenek (főleg pókok) jelenlegi helyzete...
Pont azt írtam le nektek :-), ami ott hivatalosan elhangzott! :-)
Tudod, a CITES rendeleteket nem a Magyar állam diktálja, ezért az általad érvként (bizonyítékként) vázoltak (271/2002 (XII.20.) Korm. rendeletet)számomra kicsit értelmezhetetlenek.:-) Mi köze a honi törvényhozásnak, egy nemzetközi egyezmény jogszabályaihoz??? Azt vagy elfogadja (ugyi ez már megtörtént ha jól emlékszem 1986-ban), vagy nem! Önnáló rendeleteket nem hozhatunk a CITES-t illetően! :-) Szerintem te a hazai fauna védett tagjairól beszélsz, és a washingtoni egyezményt csak véletlenül keverted bele! Ez a védett, nem az a védett! :-)
Egyéb import-export szabályozásokban,(A-C oszlop) pedig az uniós normákat követjük...
Az egyedi jelölésről pedig...
Nos melyik gerinctelen faj példányait kéne egyedileg megjelölni? Ilyen ugyan is jelenleg nincs... (Persze ezt telefonon is elmondják a minisztérium munkatársai!)
Én elhiszem hogy friss diplomával okosabb vagy nálam, de rém, és álhírekkel akkor is felesleges sokkolni a jónépet!
Üdv!
Puding
Ui.: Majd elfelejtettem! A madárpókok tartását jelenleg semmi nem szabályozza! Szóval...
Nem engedélykötelesek, mert nem minősülnek veszélyes állatnak (sem)! Erről is beszélhetünk, de megjegyzem, ezt szintén az illetékes szervek nyilatkozták! :-)