O.K. Értem a kritikát, és visszavonulok. A török beszámolót még ma közzéteszem egy későbbi időpontban.
Én mint írtam tényleg nem vagyok "kultúrbarom", de igénylem, hogy némileg aktív programok is vegyüljenek a tengarpart mellé. Főképp esténként.
Olyasmire gondolok, hogy legyenek "élményparkok", jó vedéglők, különböző szórakozóhelyek és szórakozási lehetőségek.
Ha külföldön vagyok, igyekszem a lehető legjobban "belesimulni" a környezetbe, megismerni, hogyan élnek, helyi sört iszom, a helyiek által is fogyasztott ételeket eszem...stb.
A magyarok által túlfavorizált helyeket nem azért nem szeretem, mert lenézem a népem, hanem azért, mert gyakran viselkednek tömegesen úgy, hogy az negatív előítéleteket kelt a vendéglátókban, és ez természetesen rám is kivetül.
Kérdem én, hogy vélekedünk mi a balatonparti németekről?
Ezért aztán amikor külföldön vagyok, mindig próbálok úgy viselkedni, hogy tudom, nem azt fogjál mondani, hogy ez az XY mekkora egy bunkó, hanem azt, hogy bunkó magyar.
És azért sem kedvelem a "futószalagturizmust", mert ott épp az vész el, hogy megismerjem a helyi életstílusz (kultúrát). Nem akarok én gulyáslevest enni Görögországban.