Hát mindenesetre furcsa dolgok, de lehet, hogy csak nekem! Én mint hívő katolikus, amióta az eszemet tudom, másra se vágytam, mint, hogy (majdani) életem párjával az oltár előtt is megerősítsük esküvel a szerelmünket. Ergo: a születendő gyeremekemet is evidens, hogy keresztvíz alá szerettem volna
tartani. Az, hogy egy picit megkereszteltetnek a szülei, azt jelenti, hogy adnak neki egy világképet, egy vallást, Isten kegyelmébe ajánlják, és kérik, hogy fogadja gyermekévé és esküt tesznek arra, hogy ellene mondanak a sátánnak és vallásosan fogják nevelni. Na most, ha nem ragaszkodnak a szülők az egyházi esküvőhöz, akkor a Hét szentségből csak az elsőhöz ragaszkodnak (keresztség)és az utolsót elfelejtik? (házasság)
"a keresztény házasság:egy férfinak és egy nőnek egész életre szóló szövetsége, olyan testi-lelki kapcsolat, amelyet Isten megszentel és kegyelmével segít, hogy a két ember szerelmével boldoggá tegye egymást, és közreműködjék az emberi élet továbbadásában."
Tehát feltenném a kérdést: akik nem tartják fontosnak azt, hogy Isten előtt is házasságot kössenek,és nincs pontos fogalmuk róla, hogy mit jelent a keresztség, akkor miért kereszteltetik meg a gyermeküket? __Divatból vagy mert az olyan jól hangzik?