- Kecske - Creative Commons License 2003.04.22 0 0 416
Nu!

Sikerült reprodukálni az egyik ipari városomnál az általad említett problémát (ipari emigráció).
20 év környéke, 50k lakos, pár felhőkarcoló már van + egyetem és főiskola is.
A túloktatottság miatt az emberek már nem igen mennek dirtybe dolgozni, manufacturingba is csak kevés, a high techre és a kereskedelmire viszont keményen rárepülnek.
A folyamatot csak felgyorsította, hogy az 1-es ipari zónára 9% adót raktam és volt clean air act is.

A helyzetet sikerült úgy jóra fordítani, hogy a város tiszta részeiben elkezdtem 3-as ipari zónát rakni, ahol volt igény is high techre (megjegyzem mindehol van igény high techre, ami nem az egyetem alatt fexik ;), és nem a volt gyárak helyén..), plusz még bevetettem némi kereskedelmi bővítést is.
A befektetési kedvben a grafikonon így egy tűszerű törés keletkezett csak, és most ugyanúgy ível tovább a gazdaság, csak hightech és commercial által, a dirty-k meg folytatják tervszerű lepukkanásukat.
Szépen sorjában kezdem ledózerolni őket, de feleslegesnek tűnik, mert ugyanúgy értéktelen marad az ipar után hátrahagyott föld.
Asszem egy dezone és tölgyfa ültetés segít majd rajta, úgyis tölgyfát ültetek minden nem felhasznált talpalattnyi földre (3 fa/grid), jót tesz a szmognak... :)

Btw a lakónegyedeknél is 9/8/7 % az adó nálam, melynek következtében mindenki igyekszik a nyomi felhőkarcolókba középre, a város széli kertesházak komplett elszenesedtek (de nem csökkent egy pillanatra sem a lakosság..).

Asszem erre is kalap/kabát/tölgyfa.. ;)))

Előzmény: TopGun111 (386)