Kucced Creative Commons License 2003.04.22 0 0 165
Hello mindenkinek!

Éppen most rágom át magam a Göbölyös-féle Morrison-könyvön másodszor, és néhány érdekes (és nem túl szimpatikus dologra) lettem figyelmes. Göbölyös szerintem viszonylag korrektül kezdi a könyvet, aztán egy kissé elragadja a hév. Szerencsére a John könyvéből vett részleteknél lehiggad, majd jön a "Morrisont senki sem értette meg a bandából"-szöveggel. Elméséli, hogy Robbie-nak lövése sem volt, miről is beszélt neki Jim egy repülőút alkalmával. Pár oldallal később pedig - legalábbis nekem - önmagát cáfolja meg azon mondatával, hogy a zenéket többnyire Robbie, a szövegeket Jim írta. Nekem elképzelhetetlen, hogy egy adott dal úgy szülessen meg, hogy a két alkotójának nincs közös hullámhossza egymással. Nem vagyok Doors-szakértő, de amit ismerek tőlük, azon nagyon "ül". Ha annyira a költő-Morrisonra lettek volna kíváncsiak, akkor talán nem zenélnek vele együtt, és nem készítenek jónéhány lemezt együtt. Göbölyös szerintem abban téved, hogy mindent érteni kell. Ugyan miért? Van, hogy jobb, ha nem is érted, hanem csak érzed, ráhangolódsz a másik mondanivalójára...

K.

Előzmény: zizi (154)