Ahmet
2003.04.17
|
|
0 0
249
|
Dahab nagyon kellemes kis hely, de valójában ennek sincs sok köze Egyiptomhoz. Az a különbség, hogy ez nem egy túristagettó. utazási irodának ne higgyetek el semmit. Sharm drágább hely, még az izraeliek építették, amig náluk volt a Sinai. Én ott nem jártam, nem tudom összehasonlítani. Szállást abszolut (magánvélemény) hülyeség foglalni, mert ott olyat választasz, amilyen tetszik. Légkondistól a beton bungallóig. A Blue Hole tényleg jó hely, akkor is, ha snorkellezni mész. Én sem vagyok búvár. Ott egy kis hídon és lépcsőn lehet a vízbe ballagni. Nekem tetszet egész Dahab, de csak a zátony miatt tudnék ott egy hetet eltölteni. Sok értelmeset nem lehet csinálni a snorkellen kívül. Érdemes még elmenni a Szt. Chaterina kolostorba, bár meglepően sok túrista van ott. Ha van lehetőséged átmenni Petrába ne hagyd ki, mert az eddig nekem benne van a top 3-ban. (Petra, Kappadókia, Vörös-tenger)
Ja, ha már Dahabba mentek, ne hagyjátok ki a Sharkot. Ez egy étterem, a kaja ugyanannyiba kerül, mint bármelyik másikban, egy különbséggel: itt nem tudsz két tányérral enni. Akkora adagok vannak... Volt egy lány, fogyózott ezért csak egy gyümölcssalátát kért. Már röhögtünk mert tudtuk mit fog kapni. Mi is minden vacsi után bevágtunk egyet négyen. Kicsit meglepődött, hogy a kiló gyümölcs mellé még 14 gombóc fagyi is jár. : ) |
Előzmény: Bagandre (242)
|
|