Ma megtörtént auz átállás TV-NET-ről FreeStart-ra.
Ha nem szólók a TV-NET-nek, hogy nem szeretnék már az ő hozzáférésüket használni, akkor még mindig élne. Pedig már egy hete tájékoztattam őket mailben és ajánlott levélben, hogy mikortól nem kell már a szolgáltatás...
Na mindegy.
Ezek után a FreeStart-nak csak betelefonáltam, s máris küldték az accot és a jelszót a megadott mail címre. A dolog szépséghibája az, hogy ha nincs netem, akkor nem tudok mailt olvasni. Másoknak okulásképpen: csak mailben küldik meg a hozzáférési adatokat!
Begépel, csatlakozik -első próbálkozásra, molyolás nélkül-, s már hasítottam is, igaz 512-es hozzáférés helyett 384-essel. Telefon az üf-re, ahol nagyon kézségesen, barátságosan bántak velem. Visszahívás során elmondták, hogy a MATÁV sara a dolog, ők szólnak nekik (de azért én is piszkálom a kérdést, V. ker MATÁV ADSL csoport 80/444-112) és várhatóan max. 30 nap az átfutási idő, s addig is korrekten csak a 384-est számlázzák. De a lényeg az, hogy az átállás egyik szolgáltatótól a másikhoz csak néhány percet vett igénybe.
Eddigi tapasztalatok: TV-NET korrekten "engedett el" -bár azt megpedzették, hogy a MATÁV-val mostanáig szerződésben csak ők álltak, így a modem etc....-, a FreeStart pedig tárt karokkal várt. MATÁV-ról még nem tudok nyilatkozni, de azt el tudom képzelni, hogy ki fognak jönni a modemért, amit nem kapnak meg:)))