ercsibe Creative Commons License 2003.04.17 0 0 240
Kicsit hosszúra nyúlt a vacsi... ;)

Sznorkizós élményeink:
Vasárnapra illetve szerdára nem volt programunk, ezért egész nap a Mexicana strandján, a Diamond Beach-en punnyadtunk. Nagyon szép ott a vízalatti élet. Hétfőn volt a Blue Hole, amit az OTP totál elb*szott, (már elnézést) nagyon vártuk, az "élmény"beszámolónál olvashattál róla, a meghirdetett 2 fürdésből az egyik totál elmaradt, végülis a Blue Hole-nál is, csak mi kaja előtt/helyett bementünk, mert végtére is erre fizettünk be, szóval amit ott látsz az fantasztikus, kár lenne kihagyni. Ha elúszkálsz északabbra ott is nagyon szép a "táj". NE MENJ OTP-vel!!!
Kedden befizettünk egy Tiran szk-i útra. Azt is olvashattad, búvárhajóval mentünk, cak mi voltunk sznorkisok, eleinte ciki is volt, de az oktató csaj tök rendes volt, nekünk is adott briefinget, szóval majdnem ugyanazt láttuk, mint ők ott lenn, igaz mi láttunk teknőst is! :))

Marha nagy volt! És tök aranyos! Elég nagy volt a sodrás, végül a hajó le sem tudott horgonyozni távolabb sem, úgyhogy 2 zátony után mentünk part mellé. Az egyik, amit megnéztünk, az a Jackson-reef, a másik a Thomas reef. Maga a szirt is csodás, meg a roncsok is, meg a világítótorony is hangulatos nagyon. És amit a parton láttál szorozd meg 100-zal, annyira szép. Százszor annyi hal, abszolút háborítatlan természet, letaposatlan korallok, GYÖNYÖRŰŰŰ!!! Aztán a sodrás miatt továbbáltunk, és megnéztük Ras Um-Sidet, ahol egyedülálló legyezőkorall-telep van (most ezt nem tudom jól fordítom-e, azt hiszem ezt mondta Caroline, az oktató) (és ha valaki megintcsak világítótorony-buzi lenne mint én, ott is van világítótorony :) )
Pénteken meg szintén hála OTP-nek "búvárkodhattunk" a 15-20 centis sünökkel hemzsegű Nuweibai parton, persze az id.vez nem tudott erről semmit, hogy ilyen a part, mert ő még nem járt itt part mentén... (utsó turnus!!!) Ismét nem győzöm hangsúlyozni: KERÜLD AZ OTP-T.

Kérdezted korábban, hogy valaki indít-e még charter Sharm-ba, nos van egy Kartago/Kon-tiki charter, igaz arról az irodáról meg csak rosszat hallottam, hogy nincs is azon szállodákra engedélyük, ahova foglaltatnak, és beteszik az embert totál máshova, szóval tele van a net ilyen Kartago-s történetekkel, meg az egyik itteni fórumos lány, aki ajánlotta az OTP-t, és nem akarom megbánatni azzal, hogy fújolom a cégét, mert ő erről nem tehet, ő küldött át egy körlevelet, ami az utazási irodák berkein belül keringett, hogy Kartago ismét olyan szállodát értékesít -igaz,- Jordániában, amire nincs is engedélye... Megfontolandó. Én nem mertem belevágni, pedig olcsóbbak, igaz, találkoztunk pár Kartago-s emberrel itt-ott (magyar szóra felkapják a fejüket a honfitársak...) és ők mondták, hogy 61.000+illetékekért a szálló tényleg a part mellett volt, és tényleg marha jó minden benne, ahogy azt ígérték.

Ha van még kérdés, nyugodtan!

Előzmény: ercsibe (234)