TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4917
Az ebben a bajnokságban lejátszott harmadik örökrangadó sem múlt el kiállítás nélkül, ezúttal Bognár Zsolt kapott piros lapot. A találkozót az emberhátrányban küzdő FTC nyerte, miután a szakemberek által jogtalannak minősített büntetőt Lipcsei Péter értékesítette, míg Illés Béla tizenegyesét Szűcs Lajos hárította, így a zöld-fehérek előnye négy pontra nőtt a kék-fehérekkel szemben.

Szántó: – Nem értem a küldőket, mindig olyan bírók vezetik ezeket a meccseket, akik szakmailag nyilván jók, de a játékosok és a nézők nem nagyon fogadják el őket, mintha szisztematikus munkával azokat választanák, akikkel garantált a botrány. Sajnálom, hogy Hanacsek Attila ítéletei kerültek középpontba, nem Szűcs Lajos parádéja.
Csank: – Élesebb a küzdelem annál, mint ahogy azt a kívülállók hiszik, és időnként a játékosok is túlpörögnek, ezzel együtt ez jó mérkőzés volt. Régen is tévedtek a bírók, csak nem volt ennyi visszajátszás, bár az sem mindig segít, szerintem például az MTK által vitatott esetnél összekoccantották Illés Béla bokáját, még ha gyaníthatóan akaratlanul is. Az emberhátrány nem érződött, ez erénye a Fradinak, kritikája az MTK-nak.
Hajdú B.: – A meccs előtt a zöld és a kék szín a főszereplő, közben a piros, de a kiállítás egy ilyen mérkőzés légkörében benne van. Gera Zoltán esete távol áll a tizenegyestől, viszont úgy érzem, Szűcs hárítása igazi bravúr, mert Illés viszonylag jól lőtt, nem is erőtlenül és a sarok felé, de a Fradi kapusa mentett. A gyanúkról anynyit: ez bundának durva összecsapás volt.
Mezey: – Nem egyszer előfordult már, hogy a kiállítás pluszenergiát szabadított fel a hátrányba kerülőnél: kell az eredmény, de kevesebben vagyunk, és ez extra motivációt jelenthet. Az általam tisztelt Hanacsek Attila lerontotta teljesítményét a Fradinak adott büntetővel, mert az nem volt vitás eset, az egyértelműen nem volt az. Illés pedig mintha Várszegi Gábornak akart volna megkegyelmezni, tőle nem tapasztalható felületességgel végezte el a tizenegyest.
Nyilasi: – A nagy feszültséggel járó mérkőzések máshol is indulatokat kavarnak, és külföldön sem mindig káprázatos a játék az adott bajnokság csúcsmeccsén. A döntő momentum szerintem az, hogy a Fradinak van egy olyan kapusa, aki hosszú idő óta kimagaslik a mezőnyből.

Előzmény: Kék skorpió (4915)