HaPZi Creative Commons License 2003.04.16 0 0 122
Üdv mindenkinek!

Fogyasztási téma. A tavaly tavaszhoz képest 0.3-0.5-el kevesebbet eszik a kocsi. Most ugyanaz a 90% Város, 5% autpálya, 5% autóút, 6,6-ra jött ki a tavalyi 7.2-höz képest, ugyanannál a kútnál ugyanazt tankolva. Most van 36,000km benne, lehet hogy most érett be? A 7 fok alatti hidegekben kopogtak 1-2 percig a hidrotőkék, ezért minden alkalommal megvártam az alapjárati fordulatszám első leesését (amikor 1000-re veszi vissza) indulás előtt. Amíg 80-fokig nem ment fel a hűtővíz hőmérséklet, alig pörgettem 3000 fölé. Ugyanezen idő alatt 5-be sem raktam be, max. 60-at mentem 4-ben, mivel 5-ben plussz naftát nyom az elektronika ami nem ég el amíg nincs bemelegedve a motor. Mindezeknek úgy tűnik pozítív hatása lett a fogyasztásra.

A hidrotőke kopogás miatt elég ideges voltam, de ez a fogyasztás nagyon tetszik! Mióta 10 fok fölött van stabilan a külső hőmérséklet a kopogás is eltűnt.

Ma este mennem kell egy Bp-Miskolc-Sajószentpéter SSzP-Miskolc-Bp futamot, ez kb. 85% autópályát jelent, 10% autóúttal, 5% várossal. Mérni fogom a fogyasztást, az eredményt majd beírom.