Még mielőtt még rátaláltam volna erre a topicra, és mielőtt még alaposabban elolvastam volna a hozzászólásokat, kerestem egy szerelőt, aki hajlandó a meghaltnak hitt Olympus tükörreflexes gépemet életre kelteni. Örömmel olvastam, hogy létezik ilyen hely, így felvettem a kapcsolatit a Kameraszervízzel. (Ő még ráadásul közel is volt hozzánk.)
A honlapja nem éppen egy gyöngyszem, nem éppen az igényesség céljával készült a grafikája, de még a rajta közölt adatok sem. Mindenesetre poróba, szerencse. Felvettem vele a kapcsolatot, és elvittem a gépet, hétfőn. Azt mondta, sok baja lehet, mert meg sem nyikkant, ezért meg kell néznie, nem ígér semmit, de 15-20 e Ft-ba biztos benne lesz. Majd szól, ha készen van. Csütörtökön már hívott is, hogy kész, mehetek érte. 15 rugó. (Hogy ezért mit tett, nem tudom, csak annyit, hogy ez a gép annó 200 ezer forint körül mozgott. Most sem tudnék hasonló tudásút olcsóbbért megevenni.) Örültem, hogy műxik. Ez két hete volt, és azóta is használom. Remélem, nem is jön vissza a hibája. (Főleg, ha nem ejti megint valamelyik munkatársam pofára.)
Tapasztalatomat csak azért írtam le, hogy ne vonjunk le messzemenő következtetéseket egy-egy esetből. A Kameraszervíz nekem bejött.
Üdv