Voltál már Egyiptomban? Mert ha nem, nem igazán jön le, hogy hogy is vannak a tengerpartok, azaz én sem tudtam elképzelni, hogy hogyan is néz ez ki.
Klasszikus homokos partot ne keress, mert a lassan mélyülő, ahol esetleg be lehet menni (pl Nuweiba) az úgy néz ki valójában, hogy a zátony tetejét a sok turista barbár módon letaposta, de oda is kell szandál vagy valami lábbeli, amikor bemész, mert ettől függetlenül maradtak ott korallmaradványok (igaz a víz max 50 centi), és azokon meg süntenyészet van, vagy ha nincs, akkor meg simán szúrnaka korrallmaradékok. Szóval homokos part, mint olyan, az nincs.
A sziklafaltól meg ne félj. Az úgy néz ki (ha lesz scannerünk bescennelek képeket a szemléltetés végett, hisz rentgeteg vízalattit és egyebet csináltunk), hogy ott is az említett korallpad van a part mellett, majd kb 30-50 méter múlva annak hirtelen vége, és jön a szakadék (huh, ez ilysztően hangzik, de nem az, csak párhuzamosan fut a korallpad afölddel...:)), ami tényleg 30-50 m mély. A korallpadon a víz max 50 centis, de ott egyfelől megint csak tökre szúr a korall, másfelől meg tilos rámenni, hisz a Sinai azon része a világ második legszebb vízalatti nemzeti parkja. Szóval maradnak azok a lebegő stégek, amik kb úgy néznek ki, mint összekapcsolt (kocka-alakú) hordók, a végén meg egy nagyobb felület, amire ki lehet punnyadni, illetve be lehet menni kényelmesen lépcsőről a vízbe. Nem is érdemes a korallpad felet lebegni (már ha lehet egy kád víz magasságú tengerben lebegni), oda csak pár hal téved, mert az igazi élet az a korallfal mellett van. Ott aztán nagy a buli! Kb 10 méterre lelátsz, és azoknak a változatos halrajok, meg ezek valami lélegzetelállítóak! (remélem minél előbb jön a scanner) A mélységtől nem kell iszonyodni, (nem észt osztok, tényleg nem veszed észre), talán elsőre kb 2 percig furcsa lesz, de aztán észre sem veszed, csak a halakat bámulod. Tudsz úszni? Az a baj, hogy így neten keresztül nem lehet valakit meggyőzni, hogy ne félje, ezt személyesen kell megtapasztalni, és tényleg rájösz, hogy ott nem kell. Más tengereknél nálam is előfordult, hogy marha messze a parttól az a kényszerképzetem támadt, mintha húzna le a mélység, de itt egyszerűen te mennél lejebb, mert annyira szép ott lenn is (már ameddig ellátsz..), csak azt meg ne feledd, hogy majdnem a Holt-tenger, szóval marha sós a víz, és annyira nem tudtam lemenni, hogy a páromról képet készítsek a vízben alulról, mert annyira lökött fel a víz. Igaz, volt rajtunk rövid búvárruha, de aki fürdőruciban próbált rólunk közös képet csinálni, annak sem sikerült lenn maradnia egy 5 másodpercre sem.
Szóval a partról írtak nagyjából egész Egyiptomra (Sinai, Hurghada) vonatkoznak.
Ha eszembe jut még valami leírom, meg ha kérdés van, szívesen válaszolok.