frimi Creative Commons License 2003.04.15 0 0 105
Na, neked is mégegyszer... Utoljára.

Kiérzem a "hangodból a diadalt". Valóban nem válaszoltam, de nem azért, mert "legyőztél, lesöpörtél érveiddel az asztalról".

Hidd el, nem helyes, amit csinálsz - és most finoman fogalmaztam. Értsd meg - te szórakozol, nem az a célod, hogy az idősebbnek, a rászorulónak átadjad a helyed, hanem viccet csinálsz mások "nyomorából" (általánosan igyekeztem fogalmazni). Ez nem szép dolog!

És "Borso"nak közbeszúrva, ez igenis hasonló, mintha nyomorékokkal szórakozna valaki. Ugyanis - olvass vissza, írtam, vannak olyan betegségek, amik nem láthatók és ami csaknem kizárólag az időseket gyötri, ezért a fiatalok nem is tudják felmérni a rászorultságot, mert nem látható! Nincs mankó, meg egyéb!!!

Ha szándékaid tiszteségesek, és valóban csak azért állsz fel, hogy a helyedet átadjad, akkor igenis zavard csak meg a beszélgetést és "fényezd magad", mert e gesztus mindenkinek jól esik! Annak is, akinek a helyet átadtad, no meg majd neked is, ha elgondolod, hogy valakivel végaső soron jót tettél!!! (Csak közbeszúrom, hogy van egy felfogás, mely szerint "Minden nap tégy egy jócselekedetet!" Legyen ez neked egy ilyen "napi jócselekedet"!)

És most - nem neked, de általában ide írom - én is találkoztam olyan idős hölggyel, aki SÉRTVE érezte magát, hogy átadtam neki a helyet! És szóvá is tette! De ne hidd, hogy engem néztek le ezért az utasok... S megértem pár évtizedet, de csak egyetlen ilyen eset volt! MINDENKI megköszönte a gesztust!

Kérlek, hogy tégy te is így, hidd el, neked is jobb lesz! Lehet, hogy talán veszítesz egy "poént" (szerintem nem!), de valami mást nyersz helyette. Egy "jótett" elégedettségét...
Frimi

Előzmény: Dévér (100)