Csak pár történet, egyik sem Darwin-aspiráns:
- Az USA légierejének két F-15 típusú vadászgépe lelőtt két, szintén az USA légierejéhez tartozó helikoptert Irak légterében. A helikopteren utazó 26 ember diplomáciai küldetést teljesített az iraki repülési tilalom alá eső területen, valamennyien meghaltak az incidensben. A vadászgépek pilótái ellenséges gépnek nézték a helikoptereket, ám a tévedésért senkit nem hibáztattak, felelőségre vonás nem történt.
- A mexikói Antonio Lopez de Santa Anna tábornok sziesztát rendelt el a katonái számára a mexikói-texasi háború idején. A texasi csapatok valószínűleg nem tudták mire vélni a dolgot, mindenesetre 18 perc alatt megnyerték a csatát.
- A francia Fort Douaumont várát Verdunban egyetlen német katona foglalta el 1916-ban, miután Chretien tábornok kivonulásakor elfelejtett a város védelméről rendelkezni utódjának.
- A második világháborúban az oroszok új módszert kísérleteztek ki a német páncélosok megsemmisítésére: speciális kiképzésű kutyák hátára robbanóanyagot kötöztek, majd a jutalmazás módszerével betanították őket a tankok alá mászni, ahol a bomba felrobbantásával meg tudták semmisíteni azokat. Sajnos a kutyák az élelem képével csak az orosz tankokat azonosították, emiatt a kiképzéssel foglalkozó csoportot feloszlatták.
(Rövid szünet)
Irányító: "OK. A tó valójában az Atlanti-óceán. Javaslom, hogy forduljon a nagy W fele azonnal..."
------------------------
Fort Wayne torony egy forgalmas napon. Az irányítónak alig van ideje levegőt venni két beszélgetés között, mikoris egy AC68-as pilótája hívja:
Pilóta: "Egy vadkacsaraj van jobbra a megközelítési magasságon."
(pillanatnyi szünet)
Irányító: "Ha kapcsolatba tud lépni a vezetőjükkel, mondja meg neki hogy vigye el onnan a csapatát."
------------------------
Torony: Aeroflot 256, figyelje a munkásokat a Charlie gurulóút két oldalán!
Pilóta: Figyeltem őket, mind dolgoznak.
------------------------
- Bratislava torony, itt Oscar Oscar Kilo ILS 16-on.
- Oscar Oscar Kilo, jó napot, engedélyezem a leszállást 16-ra, a szél gyenge, mellesleg ez Bécs torony.
Kis szünet után:
- Bratislava torony, OOK elhagyta a külsô markert.
- OOK, nyugta, és még egyszer: ön bécset közelítí!
Rövid szünet után:
- Igazolja vissza, ez NEM Bratislava?
- Elhiheti nekem, ez Bécs!
Ismételt rövid szünet után:
- De miért? Mi Bratislavába akarunk menni!!
- OOK, nyugta. Szakítsa meg a közelítést, forduljon balra 030-ra és emelkedjen 5000 lábra! Irány Bratislava.
----------------------
Tanuló: "Eltévedtem. Egy tó fölött vagyok és a nagy E fele megyek."
Irányító: "Csináljon néhány 90 fokos fordulót, hogy be tudjam azonosítani a radaron."
(Rövid szünet)
Irányító: "OK. A tó valójában az Atlanti-óceán. Javaslom, hogy forduljon a nagy W fele azonnal..."