Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.11 0 0 334
Hát nem vagyok boldog :(

1. A D épület áttervezése során nagyobb lett a lakásom 3.5 nm-rel, ennek megfelelően az ára is emelkedett. Nem írtam alá a szerződést, gondolkodási időt kértem. Vagy lenyelem a békát, és örülök a plusz négyzetmétereknek (a konyha + nappali lett nagyobb ... fogalmam nincs, miből teremtsem elő a különbözetet), vagy elállok a szerződéstől, és visszakapom az eddig befizetett pénzt + kamatot.

2. Hazajöttem, elkezdtem számolgatni, mindennek tűnt, csak arányos emelésnek nem. Visszahívtam az ügyvédet és mindenkit ... kiderült, hogy kicsit elszámolták az új árat, kb. 1 millióval. Most ott tartanak, hogy a naponta használt nyilvántartásukban nem szerepel az a tény, hogy én egy tárolóról is előszerződtem. Hétfőn visszahívnak, hogy mi a helyzet, és mennyi is a pontos új ár.

3. Azért áll az építkezés, mert kivitelezőt váltanak. Az eddigi csapat túl lassan dolgozott, és elfogyott az a türelem, amit eddig tanúsítottak irántuk. Tárgyalnak az új kivitelezővel, ha minden jól megy, akkor 1-2 hét múlva ők folytatják az építkezést. Az átadás várható új időpontja 2004 első negyedéve helyett 2004 április. A teljes első ütemre, tehát E és D épület együtt épül.

4. Anyagválasztás, építésszel konzultáció stb. minden lesz, de csak a kivitelezőváltás lezajlása után, mert az most fontosabb.

5. A garázsok méretéről a műszaki embert kérdezzük, ő ma nem volt bent. Az egyik szoba falán láttam egy méretezett alaprajzot a -1-es szintről, 310 szélesnek rémlik a nagyobbik beállóhely mérete, de erre nem esküdnék meg.

6. A belső park csak a lakóké, a feljárat valamilyen módon ellenőrzött lesz. Első körben csak a lakók használhatják a fitnesztermet, uszodát satöbbit, a lakók és az üzemeltető döntése lesz majd, hogy utcáról betérő vendégeket fogadjon-e, vagy sem. (Gondolom ez lesz a vége, ha nem akarunk harmincezres közös költséget fizetni havonta.)

7. Elkelt minden tároló, bár volna még igény újabbakra is.

7. Én alapvetően nyugodt ember vagyok, ellenkező esetben nagyon dühös lennék, amiért úgy hívtak be szerződést kötni, hogy nem említették a megváltozott feltételeket.

Akkor most elmentem gondolkodni :)