TiruMalai Creative Commons License 2003.04.11 0 0 26
A meditációs tapasztalatok mindg jók- ha másra nem, legalább arra, hogy az ember megtapasztalja, hogy az elme másként is tud működni, mint az éber állapotban.
Az ember alapjában véve alakban-formában tud értelmezni (legalábbis éberen), ezért természetesen nem árt, ha a meditációban vannak képek is. De ez attól függ, hogy ki milyen alkat: van aki vizuális- tehát könyebben alkot képetek, van aki érzelmi alkat, és akkor nem feltétlenül "lát" képeket, hanem érez, és vannak persze egyéb alkati kombinációk is.Az emberek többségét (tehát ezt nem rólda mondom) általában csak az érdekli az "utaztatásokon", hogy ki volt és hol élt. Pedig ennek nem túl sok köze van ahhoz az elmékethez, amely a reinkarnáció értelméről szól.Az érzelmi megtapasztalás a döntő fontosságú, a képek mindíg az érzelmekre épülnek rá (ezért nem feltétlenül valósak). Sajnos a "reinkarnációs utaztatóknak" leginkább igen kevés mély pszichológiai ismeretei vannak, sőt a reinkarnáció elméletét sem ismerik eléggé leginkább, ezért csak utaztatják az embereket és az egész táma a felszínen marad. De olykor az is megtörténik (főleg a nagyon szenzibilis egyéneknél) hogy erőteljes negatív érzelmeket élnek meg, amelyet az adott "utaztató" nem tud lekezelni. Szóval van minden kutyafüle ezen a téren, nem árt óvatosnak lenni.
Természetesen egy-egy tapasztalás aokat jelenthet egyeseknek, elindulhatnak egy belő kutatás, fejlődés felé, de vissza is üthet a dolog.Szóval, az az igazság, hogy több évig ilyen típusú pszichoterápiákkal foglalkoztam annak idején, ezért sok emberrel találkoztam, sok ember tapasztalását ismerem- mélyen hiszek a reinkarnációban- de helytelennek és félrevezetőnek tartok sok, a témával kapcsolatos dolgot és "utaztatást". Amit most írtam, nem neked vagy egy konkrét személynek írtam le kritikaként, hanem úgy általában, hogy legyen egy kis plussz tájékoztatás:)))
A tér-idő kérdése nagyon érdekes -(valaki megpendítette ezt a témát is)- mindenesetre a kvantum fizika, Einsten, stb. erre elég értelmes elméletet alkotott meg, amelyek megállják helyüket. A tér-idő csak a sűrű anyagi szinteken érzékelhető úgy, ahogy mi a mindennapokban érzékeljük. Egy meghatározott gyorsulással, a tér és idő vonala egyre jobban elgörbül és elvész a Földünkön érzékelt lényege.Tehát egy "végső" ponton, már egymás mellé sem lehet helyezni az életeket:))))de egyebet sem:)))
Előzmény: Törölt nick (16)