Én tudom. Megmondjam? :-)
Na jó, ez volt a módosítás, a 47. §. 4. bekezdéséről van szó:
A régi:
(4) Nem bocsátható feltételes szabadságra
a) akit olyan szándékos bűncselekmény miatt ítéltek szabadságvesztésre, amelyet korábbi végrehajtandó szabadságvesztésre ítélése után, a végrehajtás befejezése előtt követett el;
b) aki a szabadságvesztésből legalább két hónapot nem töltött ki,
c) a többszörös visszaeső,
d) aki a bűncselekményt bűnszervezet tagjaként követte el,
e) aki a három évi vagy ennél súlyosabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt üzletszerűen vagy bűnszövetségben követte el.
És az új:
(4) Nem bocsátható feltételes szabadságra
a) akit olyan szándékos bűncselekmény miatt ítéltek szabadságvesztésre, amelyet korábbi végrehajtandó szabadságvesztésre ítélése után, a végrehajtás befejezése előtt követett el;
b) aki a szabadságvesztésből legalább két hónapot nem töltött ki,
c)
d) aki a bűncselekményt bűnszervezetben követte el,
e)
Amúgy volt egy szigotítás is, a harmadik bekezdéshez "Három évet meg nem haladó szabadságvesztés kiszabása esetén - különös méltánylást érdemlő esetben - a bíróság ítéletében akként rendelkezhet, hogy az elítélt a büntetése fele részének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható." hozzátették, hogy "Ez a rendelkezés nem alkalmazható, ha az elítélt többszörös visszaeső."
Még egy kis adalék, a negyedik bekezdésnél most visszatértek a '98 december előtti szabályozáshoz, ugyanis a kivett részeket akkor fogadta el a Parlament. Répa meg kutyulja rendesen, szegénykém még azt sem tudja, hogy mi a különbség a bűnszövetség, bűnszervezet és a bűnszövetkezet (ezt asszem ő találta ki, ha jól tudom, ilyen nincs is :-)) között. Oszt jogász a lelkem, vagy mi.