mibi Creative Commons License 2003.04.07 0 0 181
Gondolom a "Kovacsbol" azert annyival egyet ertesz, hogy ma o az egyik legfajsulyosabb politikus.

Abban van igazsag, amit a kijozanodasrol irsz, hiszen szerintem kb. az fog lejatszodni - talan nem olyan sulyos megrazkodtatassal - mint a rendszervaltas utan. Azzal kapcsolatban is az a helyzet, hogy sokan tul optimistan vartak a jovot. Pont emiatt erdeke az MSzP-nek az elorehozott valasztas, mert szerintem egy 2-3 ev mulva bekovetkezo visszaeses utan azert inkabb az elonyoket fogjuk erezni. Azaz 4-5 ev mulva ujra komoly politikai toket kovacsolhat a dologbol az egeszet levezenylo part.

Ami Orban EU-csatlkakozassal kapcsolatos dolgait illeti, nekem alapbol elfogadhatatlan, hogy akar egy-ket napon belul kepes ketfajta velemenyt kommunikalni. A karcagi szeanszon lenyegeben azt sugallotta, hogy nyugodtan tessenek NEM-mel szavazni. Masnap az Antall-fele megemlekezesen viszont azt monta, hogy igennel kell szavazani. Ez az en olvasatomban sumakolas, mert nem egy olyan kerdesrol van szo, amiben napi politika fuggvenyeben kellene valtoztatgatni a velemenyet. Azaz a nemzetet erinto sorskerdesekben nincs helye politikai taktikazasnak.

Ami a hosszu tavu politikai elonyoket illeti, nem vagyok arrol meggyozodve, hogy tenyleg olyan rossz lesz, amilyennek egyesek gondoljak. Lenyegeben a problema inkabb az, hogy kezdetben beindult egy hurra-optimista hangulat a tejjel-mezzel folyo UE-rol. Ebbol azert visszavettek es szerintem aprilis 12 utan beindul majd egy olyan propaganda, ami megprobalja a realitasokat bemutatni. Az egy ev szerintem elegendo lehet arra, hogy megertesse az emberekkel, nem automatikusan es azonnal lesz jobb az elet.

Orban egyebkent meglehetosen idetlenul valasztja ki az embereit. A neppartba valo atalakulas soran kapasbol van harom olyan szemelyi valasztas, ami egyszeruen erthetetlen es politikai hiba:

1. Kover megtartasa belso koron sok moderalt szavazot elriaszt.

2. Varhegyi mint az atalakulas koordinatora erkolcsileg vedhetetlen.

3 Schmitt mint alelnok meg ismet csak erdekes reakciokat valthat ki a hivekben, ugyanis az oszi kampanyban fennen hangoztatta, hogy neki sok koze nincs a Fideszhez. Az egeszbol az jon at, hogy Schmitt is csak egy megelhetesi, aki ha kell ezt mondja ha kell azt. Ugyanakkor azok meg akik valoban egy fuggetlen szemelyiseget lattak benne, azaz egy Fidesztol kulon allo, bizonyos ertelemben a fideszes politikusokkal szemben alternativat nyujto polgari szemelyiseget, azok most csalodnak.

Előzmény: budai93 (180)