Ami Kovacsot illeti. Valoban kulonbozik a megitelesunk, de ugy gondolom azt nehez tagadni, hogy ma o az egyik legfajsulyosabb politikus azorszagban. Amit es ahogyan csinal szerintem nem megy tul azon, ami a politikaban elfogadott, azon meg biztosan nem, ami a jelenlegi magyar politikai eletben (sajnos) elfogadottnak szamit.
Orbannal kapcsolatban meg az a velemenyem, hogy messze tuldimenzionaltak ot a hivei. Meglatasom szerint messze nem az a nagyformatumu politikus, akinek mondjak. Igazabol ezt tamasztja ala a Te velemenyed is, mert szerinted "Orbánt egyértelmüen vízre vitte a sok volt párttag és a haszonlesők. " Na most azt gondolom, hogy tehetseges politikust azert nem lehet konnyen vizre vinni, es ha mar egyszer megis ez megtortent, akkor tudja, hogy mit kell tennie. Szamomra Orban egyertelmuen az a fazon, aki hirtelen olyan pozicioba kerult, ami csaladi hattere, szakmai (politikara gondolok) ismeretei alapjan tul magas volt neki. Igy aztan elszallt vele a vilag es erezhetoen mind a mai napig nem tudott visszaterni a realitasokhoz. A Fideszben meg szemmel lathatoan senki nincs, aki eszhez tudna teriteni vagy helyre tudna tenni. Ez valahol tenyleg szomoru, mert volt lehetoseg a fiukban.
Megjegyzem meg, hogy botor dolog a vilagot volt parttagok meg nem parttagok szerint felosztani. Ebbe a komcsizasba az emberek mar reg belefaradtak, meg igazabol nem is vevok ra. Ennek meg szerintem az az oka, hogy aki a Kadar-rendszerben elt nem talalkozott azzal, hogy mindenki, aki parttag volt az a "gonosz eroit" szolgalta. Ez a csak fekete vagy csak feher kep legfeljebb a hollywoodi filmek valosagszintjen all.
Egyebkent Orban az EU-csatlakozassal kapcsolatos politizalasat is elcseszte, meggyozodesem szerint azert, mert hagyta, hogy az indulatok vezessek. Az az erv ugyanis, hogy a jelenlegi kormany elszurta a csatlakozast tobb sebbolis verzik. Pont ma vagy tegnap lattam az egyik fideszes fazon nyilatkozatat, ami szerint Medgyessyek nem tudtak a korabbinal jobb felteteleket kiharcolni valamilyen ugyben. No de ha igy van, akkor ugye az eredetileg elert feltetelek sem voltak jok, vagy azok voltak es a helyzet nem romlott. Hol a gond?
Azzal, hogy Orban bevetette az EU-szkepticista figurat valojaban maga alatt vagja a fat. Egyreszt ugye az EU-csatlakozas dicsoseget ezzel joreszt atengedi a kormanynak. (Egy darabig az orszagban biztos sokan lesznek azok, akik orulnek neki, hogy eljutottunk oda, ahova 1000 eve szeretnenk eljutni.) Masreszt innentol kezdev nem nagyon dicsekedhet majd azzal, hogy lam-lam milyen progressziv szerepe volt az ugyben. Nem is nagyon ertem, hogy mire jo ez az egesz. Pontosabban, egy esetben hozhat neki valamit a dolog, ha az IGEN csak alig lesz meg. Ez azonban hazardirozas es nem is nagyon hiszem, hogy tudatos.