Na végre itt van a kez emben a kicsike!
Hát a nagy örömből hirtelen üröm lett, mikor az első felvételi próbálkozásnál kiírta a drágaság, hogy piszkos a fej, és nem ártana neki egy tisztító kazetta!:-) Végképp kiborultam, mikor este a tv-re kötve tapasztalatam, hogy az autómatika egy kicsit félretájékozódik, ha hirtelen valami belekerül a képbe, és drasztikus élességállításra kerül sor! Érdekes volt tapasztalni, hogy az RTLklub adásán jók a színek, míg kameránk ugyanazzal a tv beállításokkal fekete-fehér készüléknek tünteti fel magát!:-(
Na a tv-re nyomva az összes színt, lett valami hatás, de....:-(
A fotó opciót is próbálgattam, bár még nem tudtam rájönni, hogy pontosan minek is találták ezt ki!:-( A 360szoros digitális zoom haláli, ha messze vagy valamitól, semmi gond, mivel szinte egy pixelig tudsz kivágni a képből, bár igazán furi, mikor már csak 12 pixeles felbontással dolgozol!:-) Színes kereső meg egy **** annyira gyatra a felbontása, hogy szerintem lehetetlen megállapítani, hogy éles e a felvenni kívánt enyag.:-( Mindezek ellenére a kamera szép, kicsi, könnyű, és el van látva egy csodálsatos biztonsági rendszerrel, mégpedig az autómata kikapcsolással. ez utóbbi azt jelenti, hogy bármit csinálsz (felvételt kivéve) mondjuk próbálsz eligazodni a menüben, igen rövid idő elteltével csipogni kezd, és kikapcsol, mivel azt gondolja bekapcsolva felejtettük! Na ez igen hasznos dolog!:-) remélem valahogy ki lehet kapcsolni!:-)
Most töltöm a kicsikét, remélem természetes fénynél a ma délelőtti teszten jobban fog teljesíteni, mert ha nem így lesz, megy vissza oda, ahonnan jött! Persze ez előtt mépg egy esküvőn is használnom kell ma délután!:-) Nehogy már az első nap tisztító kazival kelljen kezenem!!!
Szóval hajrá Canon MV500!