„Magyarország ne fogadjon el az USA-tól vérrel szennyezett és olajszagú dollárokat!”
A Greenpeace gyűjtést szervez a magyar kormány kisegítésére, a 15 millió dolláros amerikai hadisegély kiváltására. Mivel az Egyesült Államok Magyarországot az Irak elleni támadás támogatásáért cserébe 15 millió dolláros „segéllyel” jutalmazza, a Greenpeace felkéri mindazokat, akik a háborút ellenzik, ajánlják fel a segély rájuk eső részét, 400 Ft-ot (1,5 dollárt). Ekképpen azok, akik etikátlannak tartják azt, hogy az ország pénzért járul hozzá emberek legyilkolásához, kifejezhetik tiltakozásukat.
„Nem szeretném, ha a magyar kormány az én nevemben fogadna el bármilyen segélynek nevezett támogatást Amerikától. Én személy szerint megalázónak érzem azt, ahogyan minket megvásárolni próbál az Egyesült Államok. Ezért én igenis felajánlom a rám eső 400 forintot a magyar kormánynak arra, hogy a tőlem kapott pént küldjék el Irakba segélynek“– fejtette ki az egyik budapesti adományozó.
Figyelembe véve Magyarország közel tízmilliós lakosságát, az USA segély magyar állampolgáronként hozzávetőlegesen 1,5 dollár, azaz 400 Ft. Magyarország tehát lakosonként 400 Ft-ért egyezett bele az USA legújabbkori gyarmatosításába, az olajért folyó véres háborúba, vétlen lakosok, gyermekek és idősek meggyilkolásába.
„Én nem hatalmaztam fel a magyar kormányt, hogy a nevemben ilyen szégyenletes alkut kössön. Az én lelkiismeretemet nem lehet eladni. Nem kérek az USA pénzéből sem, mely olajszagú és vértől csöpög. Ha a kormánynak szüksége van erre a pénzre, szívesen felajánlom a rám eső 400 Ft-ot a saját zsebemből”
– mondta Csáki Roland, a Greenpeace kampányosa.