terla Creative Commons License 2003.04.03 0 0 455
Fabió és B. Sz! (a kettő egy személy, mint kiderült)
1. Mem tisztességes eljárás többséget mutatni akárkivel, most éppen Pokrócczal szemben egy vitában dupla, tripla stb nick nevekkel.
2. Ha már bemásoltad(linkelés helyett ) a ménkü hosszú interjúkat az ÉS-ből Aratóval és Gerebennel-két homlokegyenest ellentétes nézet az iraki ügyről- akkor be kellett volna másolnod náhány lapal odébbről Ungváry Rudolf írását: Viszontválasz egy riasztó válaszra címmel. Ebben Kőbányai János zsidó(az illető nyilvános önmeghatározása) ujságírónak válaszolva Heller Ágnes elképesztő érvelésére reagál igazán mértékletesen és kiegyensúlyozottan. Szerepelnek benne a cikázó csendőrtollak, még alaposabban, mint te, Fabio leírtad, és Magyarország szerepe, saját felelőssége a Holocaustért. De szerepel benne az is, hogy nem teheti senki, még egy Heller Ágnes sem bocsánatos "hibává " saját ifjukori rajongását a sztalinizmusért például, valamint azt a megállapítását, hogy a Holocaust átélése, egyáltalán léte felmenti az át és túlélőket mindennemű későbbi "tévedésük" terhe alól. Tessék csak idemásolni!
3. Én elolvastam néhány Kertész művet. Másutt már leírtam, a Sorstalanság remekmű. Megérdemli a díjat. További művei is elképesztően jók szerintem. Eszterházy, vagy Kertész, estleg Nádas(bár őt politikailag nem szeretem)mindegyik méltán megkaphatta volna, hiába, számomra a világ színes, nem fekete-fehér.
4. BSZ-F!:A zsidók nem e római rombolás óta vándorolnak, már Babilonban és Egyiptomban is voltak fogságban, alávetetségben stb
5. A Koestler könyv helyes címe: A tizenharmadik törzs. A Kazár Birodalom felvette a zs. vallást, hogy a görögkeleti és a mozlim nyomást ilymódon védve ki, egyiknek se hódoljon be.A kb 400-800 között, a Voga alsó folyásánál létező KAGANÁTUS-ból a kabar törzzsel együtt zsidók is jöttek a Kárpát medencébe a szerző szerint, sőt innen nyugat,ék. felé is migráltak.
6. Nem javaslom e téma folytatását.