BMW Power
2003.04.03
|
|
0 0
79
|
Festéktüsszentő!
Irj nekem légyszi valami adatot a diesel cx-ről!
gyorsulás? végsebesség? Mostmár tényleg kiváncsi vagyok mit tudott a 0,28cw-s Citroen. Mert gyorsulásban kevés szerepe van a légellenálásnak, végsebességben inkább.
Bocsi hogy ezeken az adatokon lovagolok, de nekem tényleg ez a lényeg. Én elismerem, nyomom, és agresszív vagyok az utakon, sok benzinesem volt, de rettenetesen idegesített hogy hajtásnál nagyon megnő a fogyi, dízelnél- jó dízelnél bármit csinálhatok, és nem kell kettőt visszaváltani egy emelkedő elött, és bárki akármit mond nincs kiemelkedő többletfogyasztás. Persze nem 1.9-esekről beszélek.Szerintem egy 2.5-ös sokszorosan megtérűl. Nem igaz hogy többet kér egy 1.9-esnél, viszont tényleg több a kötelező stb, de tapasztalataim szerint megéri az a havi plusszkiadást (3-4e ft kötelezö). Sokkal strapabírobb, általában hosszabb váltókkal szerelik, nem pörög annyit, nyugodtan terhelhető. Ne felejtsük el a dízel annál jobb minnél nagyobb.
Na kanyarodok el a témától, de hát ezek a saját dízel tapasztalataim.
(mégegy adat, nemrég jelent meg: BMW 330cd, 0-100: 7,2sec 245km/h. Fogyi jóval 10 alatt. Kell nekem még benzines??) |
Előzmény: Festéktüsszentő H. Benő (76)
|
|