moverlander Creative Commons License 2003.04.03 0 0 25
Az ÁSZ-t mindeki ismeri, mint a rossz pénzt.Eddig jót nem hallottam róluk. A többi kereskedő nem érti, mitől tudnak annyi autót eladni.

Én most cseréltem le a Sedanomat egy újra. Ezt a Suzuki Center-ben tettem meg, miután körbejártam vagy 10 pesti kereskedőt. Eddig semmi rossz tapasztalat, nagyon korrektek voltak.
Ellenben sok helyen nagyon bunkók voltak. Volt olyan hely, ahol miután hivatkoztam rá, hogy más kereskedő jobb ajánlatot adott a használt autómra, akkor megkérdezték:"akkor miért jött ide ?".Hát ez már 20 éve sem volt elfogadható modor....
A legtöbb helyen bizony rendesen az Eurotax ár alatt próbálták beszámítani az autót, ami nem igazán korrekt.A legroszab ára az kinálta, aki a legdrágábban adja tovább a beszámított autókat.

Szervíz:
A régi Suzukimat egszer vittem szervízbe, mert azt már használtan vettem.Az a Carkomplex volt, csupán egy gumiharang csere. Odamentem hétfőn reggel, rögtön fogadtak, megvárhattam, az akkor reggel mondott árnál olcsóbban csinálták meg, pedig még egy-két plussz dolog is kellet. Használtak ülésvédőt, kormányvédő fóliát, és még le is mosták az autót...
Lehet, hogy valakinek ott is volt rossz tapasztalata, de nekem bejött.

Talán egy két jó tanács, a teljesség igénye nélkül:
A rossz hírűeket kerüld el messzire, mert nagyobb az esély a problémára. Használt autóval ne sajnáld egyszer megnézni az elérhető márkakereskedéseket, mert a különbség 100 EFt nagyságrendű lehet. Egy metál fényezést felár nélkül, vagy egy nagyon olcsó üzembehelyezést, ingyen elektromos ablakemelőt normális helyen ki lehet alkudni, még nem kp.-s vásárlónak is. Ahol ez nem megy, ott megint csak probéma van.Az átfutási idő mostanában, ha nincs raktáron, akkor sem több, mint 2 hét(általában). Ha ennél több, akkor a kereskedés nem rendelte meg időben, vagy ilyesmi.
Persze bármiben tévedhetek :)