LAJKA Creative Commons License 2003.03.31 0 0 257
Váratlan volt, hogy ilyen pozitív gondolatokat írtál velem kapcsolatban. Régebben mintha máshogy lett volna (én nem változtam azóta), de így most esetleg konstruktív irányba mozdulhat az egész. És, különben is, a kutyák nem haragtartóak, ahogy egy másik topikban már írtam.
"nem tudjuk kikerülni az állatkísérletek hasznát" sajnos, igen. De ez nem ok arra, hogy ne próbáljam a jövőben halálra szánt állatokat megvédeni ettől.
Én a magamm részéről nem akarom, hogy miattam, az én egészségem miatt ilyen történjen a jövőben. Lemondok arról, hogy új gyógyszerrel kezeljenek esetleg, ha ez az ára. A kozmetikumokról meg természetesen, azok szót sem érdemelnek. Mintahogy tizenéves korom óta nem vettem fel szőrméből készült ruhadarabot és lehetőleg a bőrkészítményeket is kerülöm, tiltakoztam, ha ilyennel akartak "megajándékozni".
Ezek mindenkinek a saját személyes elhatározásai. ha egy szebb korban majd ez elsz az általános hozzáállás, akkor örülni fogok, ha majd pl. törvényileg is megszüntetik az ilyesmit.
A hormonkészítményes kezeléseket (mármint nem a terápiásakat, hanem a "balesetek" ellenieket, én is a emberek, a hölgyek miatt nem támogatom. Akkor sem, ha ma már nagyon megnyugtatóakat mondanak ezekről: de tkp. a szervezet egyik legfontosabb természetes funkciójának mesterséges átalakítása, manipulálása; ebbből jó nem jöhet ki.
Az afrikai és a többi szegény országban élő betegek kapják meg a lehető legjobb létező gyógyszereket, oltóanzagokat, stb. Nem szoktam és nem érzem úgy, hogy kellene valamilyen különbséget tenni segítségre szöruló, kiszolgáltatott élőlények között, tehát emberek és állatok között sem.
Előzmény: BZoltan (249)