Váratlan volt, hogy ilyen pozitív gondolatokat írtál velem kapcsolatban. Régebben mintha máshogy lett volna (én nem változtam azóta), de így most esetleg konstruktív irányba mozdulhat az egész. És, különben is, a kutyák nem haragtartóak, ahogy egy másik topikban már írtam.
"nem tudjuk kikerülni az állatkísérletek hasznát" sajnos, igen. De ez nem ok arra, hogy ne próbáljam a jövőben halálra szánt állatokat megvédeni ettől.
Én a magamm részéről nem akarom, hogy miattam, az én egészségem miatt ilyen történjen a jövőben. Lemondok arról, hogy új gyógyszerrel kezeljenek esetleg, ha ez az ára. A kozmetikumokról meg természetesen, azok szót sem érdemelnek. Mintahogy tizenéves korom óta nem vettem fel szőrméből készült ruhadarabot és lehetőleg a bőrkészítményeket is kerülöm, tiltakoztam, ha ilyennel akartak "megajándékozni".
Ezek mindenkinek a saját személyes elhatározásai. ha egy szebb korban majd ez elsz az általános hozzáállás, akkor örülni fogok, ha majd pl. törvényileg is megszüntetik az ilyesmit.
A hormonkészítményes kezeléseket (mármint nem a terápiásakat, hanem a "balesetek" ellenieket, én is a emberek, a hölgyek miatt nem támogatom. Akkor sem, ha ma már nagyon megnyugtatóakat mondanak ezekről: de tkp. a szervezet egyik legfontosabb természetes funkciójának mesterséges átalakítása, manipulálása; ebbből jó nem jöhet ki.
Az afrikai és a többi szegény országban élő betegek kapják meg a lehető legjobb létező gyógyszereket, oltóanzagokat, stb. Nem szoktam és nem érzem úgy, hogy kellene valamilyen különbséget tenni segítségre szöruló, kiszolgáltatott élőlények között, tehát emberek és állatok között sem.