LAJKA,
felre ne ertes... nem all szandekomban, hogy sarokba szoritsalak, sem az, hogy barmilyen pejorativ belyeget rad sussek. En meg vagyok gyozodve arrol, hogy te egy felelos ertemes ember vagy.
Egyszeruen a temat talalom allsagosnak. Ugyanis szerintem ha akarod ha nem nem tudod kikerulni az allatkiserletek hasznat.
Tiszteletet erdemelsz azert ha energiat forditsz arra, hogy olyan termekeket vasarolsz amik nem novelik az allatkisereltekben elpusztult allatok szamat.. de szerintem teljesen kibujni ez alol nem lehet.
"általában ellenzek bármiféle hormonális fogamzásgátlást"
en is :) de nem allatvedelmi megfontolasbol, hanem embervedelmi megfontolasbol. Mindenesetre nekemnem keves olyan noismerosom van akik egeszsegugyi okokbol hormonkeszitmenyeket szednek rendszeresen es orulok neki ha mindig a legkevesbe karos mellekhatasu gyogyszert szedik.... Mondom, nem kivanom neked vegignezni tobbezer oklomnyi mehdaganatot patkanylanyokban... Bmeg, akkor esett le, hogy ha ez a kiserlet nincsem akkor az en anyam, az en noverem, hugom, baratnom pusztul el kinok kozott. Ez VAGY-VAGY valasztas, ha tetszik ha nem :( Sajnos.
Nos akkor had vegyek elo meg nehany dolgot
1. Azt mondod, hogy nemakarsz ilyenarion uj gyogyszerhez jutni. Szerinted a most letezo gyogyszerek mind tokeletesek? Nem kell fejleszteni oket? ha fejlesztik oket akkor nem kell ujra bevizsgalni oket?
2. Na es akkor szakadjunk el a mi elitistagazdag europai ertekrenduktol e smoralitasunktol.... Van fogalmad, hogy hany millio beteg ember var afrikaban olcso es hatekony gyogyszreekre? Na innen kovtekeztess te magad tovabb :(
z